Precis som Sylvestercrossen 2015

Såg ni VM i cyclocross i helgen? Bra, det borde ju typ alla ha gjort. Men för er som av någon outgrundlig anledning inte gjorde det kommer här världens bästaste sammanfattning.

Skärmavbild 2018-02-05 kl. 19.09.19

Vilka race, vilken spänning, vilken modder. Herrjuniorerna som bjöd på en batalj utan dess like innan Ben ”the bullet” Tulett drog ifrån Tomas Kopecky till en solovinst och med vår egen Emil Lindgren på en sjukt bra 17e plats, bästa någonsin för en svensk i ett VM, YEY.
Dameliten blev en riktig nagelbitare ända tills Sanne ”Can win” Cant på det sista varvet hittade en växel till och bokstavligen flög ifrån stackars Katie Compton som vid 39 års ålder kanske hade sin sista chans på en titel. Men vem vet, hon är ju en riktig krutgumma. Unnar henne en VM-titel.

skacc88rmavbild-2018-02-05-kl-19-08-05.png

Evie Richards vann U23 som förväntat med typ tio minuter men racets tjej för mig var den blott 16-åriga Harriet Harnden som hakade på den suveräne Evie i ett par varv men fick till slut se sig omkörd av både Ceylin del Carmen Alvarado & Nadja Heigl.

skacc88rmavbild-2018-02-05-kl-19-11-21.png

U23 för pojkar skulle ju bli en kamp mellan Eli ”The Beorn” Iserbyt och Tom Pidcock. Pidcock glömde dock att snöra på sig dojorna eller nåt och tappade typ fem minuter på första varvet och vips var han väck. Kvar var Eli och förra årets mästare Joris Nieuwenhuis. Joris kom ihåg pjucken men hittade ett par med en taskig högerdoja och vips var han väck. Skulle aldrig ha hänt med ett par S-Works. Eli kunde sen defilera in i mål till Pucks glädje.

skacc88rmavbild-2018-02-05-kl-19-05-30.png

Kvar var giganternas kamp, Ali mot George, Rocky mot Ivan, Harding mot Kerrigan… Ja ni fattar?

skacc88rmavbild-2018-02-05-kl-19-04-30.png
Mathieu van der Poel, säsongens suverän som med sina patenterade ryck har ställt av hela cx-eliten. Ganska likt det min BFF Beorn brukar göra i den svenska cupen. Mot honom den regerande världsmästaren Wout van Aert som har haft det tuffare men som har ett jämnare bottendrag, men några Beornryck är han inte bäst på. Banans karaktär bådade inte gott för några jätteryck men redan efter start satte MvDP fart och alla, inkl Wout hade problem att hänga med, men den gode Mathieu fick inte mer än kanske en tio, 15 meter som mest och i gyttjebacken sprang Wout om honom och resten är historia.

Precis som Sylvestercrossen 2015.

Bildcred: cxmagazine, Balint Hamvas samt cyklisternas egna instagramkonton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s