WATTCHOCK

Det lönar sig verkligen att vila mellan träningarna.

Jag gjorde ju ett försök att ”träna” inför cx-cupen 2015. Två år tidigare ordnade jag en massiv muskelbristning i höger lår vilket gjorde att jag fick ett år av ofrivillig vila. Men nu jäklar skulle jag komma i form.

Skärmavbild 2018-01-27 kl. 11.20.36

Drog till Aktivitus och gjorde ett flertal tester. Det cyklades Moanark, stacks i fingret, rabblades Borgskalor och avslutades med ett Wingatetest. Efter några dagar kom det ett mail med en massa siffror och grafer. Längst upp stod det 88,9kg och längst ner stod det 158 i tröskelpuls och 260w i tröskeleffekt. 88,9kg liksom… Wow…

Lyckades då köra fyror på typ 290w, inte illa för en 43-åring på 88,9kg.

Körde programmet pass efter pass i alla 16 veckor och började bli rätt less på alltför många 2×20 minutersintervaller. Tog en paus från schemat och fortsatte sen med källarcyklingen med cx-cupen i sikte.

Någon gång i juli/augusti så hände något och fort gick det. Jag gick från taggad till helt apatisk när det kom till cykling och hela förloppet tog kanske max två veckor. När cx-cupen väl kom så var jag så less på cykling att jag kräktes på hela skiten. Att jag hade gått ner till typ 83kg och körde fyror på 340w spelade liksom ingen roll. Så medan alla andra gubbar hojade cx runtom i Sverige hängde jag med Atle på BMX-banan och min tröskeleffekt sjönk som en gråsten.

Och jag har inte tränat sen dess. Jag har såklart hojat och så men inte ägnat en minut till att faktiskt träna strukturerat. Jag har gått omkring och trott att mina siffror på 158 slag och 260w nog ungefär har stämt. Ända tills nu..

Image uploaded from iOS (1)
En 32″ skärm på väggen gjorde det sjukt mycket roligare.
Image uploaded from iOS (2)
Thomson, fina sadelstolpar och Zwiftskärmar.

Nu, ganska exakt på dagen tre år senare har jag börjat bli sugen på att börja träna igen. Inte så strukturerat som tidigare men ändå regelbundet och förhoppningsvis under lite roligare former. Under dessa tre år har några fiffiga människor kommit på ett cykeldataspel vid namn Zwift. Hade jag varit intresserad av träning hade jag nog testat Zwift redan för ett par år sedan men nu var det dags. Sagt och gjort, jag gick ner till klubbstugan och kom hem med en tung kartong. Efter att ha mekat lite i källaren fick jag till en crib som kändes rätt mysig.

Reggade mig på Zwift, orkade inte göra något FTP-test så jag satte den till 100w då jag hade fått infon om att Zwift kommer öka den själv baserat på en del saker och jag använder ju bara effekt i den virtuella världen. Hojade och fick upp den till 165w, yey, lika stark som en tioåring!!

Så igår hände det. Hojade den platta rundan runt Watopias vulkan och efter avslutat pass så dök det upp som en smällkaramell på skärmen, WATTRAKETEN!!!

Image uploaded from iOS
Oh Yeah liksom!!

Nu är jag bara 47w svagare än jag var när jag kände mig som svagast. Härifrån kan det bara bli bättre. Hoppas jag.

Ett svar till “WATTCHOCK”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s