Resedagbok dag 18, Coronas, snorkling, paddling & delfiner

IMG_7465

Igår när vi satt och krubbade lunch, ni vet den där Avocado Crab Stacken jag krubbade, så satt Mirja och fnulade med mobilen, naturligtvis på deras wifi, mumlade och fnissade lite. När de nyfikna pojkarna frågade vad det var så fick vi bara reda på att det var en överraskning och hennes födelsedagspresent till sig (vi fick hänga med, yey!!). Kul tyckte jag, jobbigt tyckte Atle som sen tjatade om detta resten av dagen.

Men dagen kom ju till slut, faktiskt redan efter en natt och efter en promis på 15 minuter ner till hamnen så hoppade vi på en båt där Captain Jude styrde skutan och Emily stod för allt det andra. Vi var 20 glada människor som hakade på. Det bjöds på både frukost, frukt, Pepsi, Coronas och vatten. Sen bjöds det på snorkling innan vi krubbade lunch och drack mer Coronas samtidigt som vi åkte till en ö som fungerar som skyddsort för sköldpaddor. Att gå i land där var ett big no-no!! $5000 i böter om man blir påkommen så vi struntade i att gå i land där. Däremot så paddlade vi kajak runt ön och in i ett Mangroveträsk. Verkligen skittrist.

Och där i Mangroveträsket fick vi reda på vad som skiljer en ”key” från en ”island”. Ni vet Key West från Big Pine eller Key Largo från Marathon.

Efter ett par Coronas så var det fria aktiviteter som vi valde att bränna på att paddla SUP och snorkla lite mer, bara för att vi tyckte det var så najs.

På vägen hem så passerade vi ett gäng flasknosdelfiner som var ute på promis. Vi stannade såklart och både fotade dem och bjöd dem på Coronas såklart. Både Mirja och jag blev lite gråtmilda medan Atle mest tyckte det var ballt att se dom på så nära håll. Delfinariet på Kolmården kan ju hoppa upp och göra det man inte får skriva på internet.

IMG_7475

Väl tillbaks så strosade vi hemåt genom hamnen medan det kom typ 40cm regn på 20 minuter. I korsningen Duval Street / Greene Street ligger Sloppy Joe’s Bar, den mytomspunna baren där Hemingway tydligen hängde och krökade halva dagarna, fast då fanns den tydligen på en annan adress. Hela stället kändes lite väl turistigt så vi valde att bara gå förbi och knatade in på Starbucks istället och tog oss varsin kaffe.

Vi fortsatte firandet på kvällen genom att äta middag på Nine One Five på Duval Street. En grym måltid på en fantastisk veranda med utsikt över Duval St, hur fel kan det liksom bli? Jag tog ravioli fyllda med hummer och Mirja Fishtacos. Atle festade loss på lite gnocchi.

Vad morgondagen bjuder på har vi i skrivande stund ingen aning om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s