Resedagbok dag 17, broar, fiskmatning & Key West

IMG_1260
Soon it will be great again.

Startade dagen med en bagel och det fantastiska kaffe som serveras här. Ni vet det där som typ är genomskinligt?

In i bussen med sikte på USA’s sydigaste ö. Vi var såklart tvungna att stanna till på den sista Starbucksen på 80 miles även idag, för idag skulle vi ju åka till vägens ände, nästan i alla fall.

När vi hade passerat en av många broar så ylade Mirja något från baksätet och jag förstod att det var dags att stanna. Hon hade äntligen funnit stället vi skulle ha åkt till igår, det vill säga Robbies Marina. Den låg dock ett par broar längre bort så det var därför vi hade missat den. Vad hon såg som orsakade ylandet? Jo en fisk vid namn Tarpon, en jätte med underbett som tydligen andas luft enligt wikipedia. Robbies Marina hade nämligen matning av dessa fiskar som en liten grej som jag misstänker ger en del deg. Fiskarna måste ju älska det i alla fall, vilket jag även tror att de lokala pelikanerna gjorde för trots att man inte fick mata dem så sprang de omkring och snodde fiskar från de som inte var snabba nog att mata fiskarna. Både Mirja & Atle matade fiskarna och båda skrek till när de hoppade upp ur vattnet och snodde fisken från nyporna. Vi shoppade även lite fräcka turistarmband såklart.

Sen passerade många broar (det tar sin lilla tid ner) innan vi kom till Little Torch Key (alla öar har varsitt namn som slutar på Key insåg vi efter ett tag) för lite lunch. Jag tog en Avocado Crab Torch, Mirja en Tuna Tartare och Atle en burgare med ett salladsblad.

Bro efter bro efter bro passerade innan vi till slut kom fram till dagens mål, Truman Hotel, ett kvarter från Duval Street, där allt sägs hända enligt killen som satt i hotellets lobby. In med väskorna, på med badkläderna och ner i poolen en stund innan vi bytte om och gick ner till Duval Street för lite krubb.

Häflten av alla butiker säljer cigarrer och rock’n roll tobak kändes det som men vi fick i alla fall i oss lite krubb på något mindre ställe. Noga övervakade av ett par hönor. Det verkar springa omkring mer eller mindre vildtama hönor och tuppar här, helfestligt. En annan grej som är helt awesome är att det är väldigt mycket pride, gay och drag här.

I morgon ska skruttan bjussa på en överraskning. Atle & jag sitter som på nålar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s