Resedagbok dag 8, tjatunge, löpning och spöken

Fil 001 (2)
Kissar man tillsammans, flexar man tillsammans. Det är sen gammalt.

Vaknade väl vid niotiden i morse av att Atle drog timmertstockar som aldrig förr. Bra tänkte jag, att snarka är ju liksom sjukt manligt.

Vi hasplade oss ur sängen, ut ur hotellet och drog mot en diner för lite frulle. Redan på vägen dit märkte vi att Atle var sig själv igen. Han var hungrig, det var tråkigt, det var jobbigt, vojne vojne vojne… Skönt att dagarna med feber är utagerade i alla fall.

Krubbade lite gröt och en omelett som vi sen skulle stå oss på resten av dagen visade det sig. Det är ju i alla fall lätt att bli mätt i USA.

Fil 000 (2)
VAR ÄR HJÄLMEN??

Lånade oss varsin cykel av hotellet och körde en liten egen turistrunda efter rekommendation av kyparen på dinern. Det är ju löjligt fint här. De som var rika måste ju ha haft ett guldliv på 1700-talet. Dock kanske inte lika guldkantat för tjänstefolket som arbetade där. Och just de hus som jag pratar om visade sig kanske inte vara så trevliga när allt kom till kritan.

Hittade en liten affär slash diner av en ren händelse i en korsning som vi ska testa för frulle i morgon innan vi checkar ut från hotellet. Vi lånar väl några cyklar igen och drar dit.

Fil 000 (2) copy
En trött gubbe, en gudinna och en fontän.

Sen kom Mirja & jag på den fantastiska idén att ta en liten löprunda. Det var ju bara typ 33° varmt så hur jobbigt kunde det bli liksom? Faktiskt ganska visade det sig. Men 4,1km på 23 minuter blankt blev det i alla fall. Och sen lite hemmagym på hotellrummet innan det var dags för middag.

Screen Shot 2017-08-01 at 16.32.34
Det röda strecket visar vägen till skatten. Och förbi platsen man inte besöker på natten.

Middagen avnjöts på det lokala haket Poogan’s Smokehouse (typ som igår men mer köttaktigt) och bjöd familjen Andersson på gris och kossa i olika former.

Fil 000
One of the haunted houses.

Efter käket körde vi lite spökvandring i de franska kvarteren.. En vandring som fick håren att resa sig på armarna när Roy, vår guide berättade diverse historier. Ni vet de där husen som såg så fina ut? De ligger exakt vid White Point Garden, det gröna området längst ner på kartan ovan och är en gammal avrättningsplats. Den är hemsökt. hemsökt till den grad att det är belagt med $1000 i böter om en taxi släpper av en där, om en guide tar dig dit eller om vilken local som helst tar med turister dit. Dit går man bara inte med tanke på vad som har hänt där, bland annat de senaste 24 åren. Men det är något vi kan ta IRL någon kväll hemma i Bel-Air. Restaurangen vi åt på igår, Poogan’s Porch besöks oxå av ett spöke, men ett snällt sådant då hunden Poogan som gick bort 1979 finns kvar och tassar omkring bland restaurangbesökarna. Alla spöken är, som vi alla vet inte onda.

I morgon drar vi till Florida och Fernandina Beach, ett pitstop innan vi hamnar i Orlando. Får väl se om det finns något att skriva om det stället och resan dit. Det tar vi i så fall i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s