Tjatgubben om kidzen

Jag brukar ju ibland tjata om det här med barn och motion och då speciellt cykling och tänkte väl slå ännu ett slag för barn/ungdomscykling som komplement till att sitta i ett mörkt rum och lira Overwatch hela dagarna.

För alla de barn som inte har fastnat för fotboll eller hockey utan gillar lite mer individuella utmaningar är ju cykling helt fantastiskt. Om man som förälder inte drar ut sin lilla ögonsten på vägarna och riskerar att bli nermejad eller spolarvätskasprutad av en vansinnig och kränkt tomte bakom ratten så finns ju BMX och MTB som fantastiska cykelgrenar att börja med.

Novant-Health-BMX-Supercross-Track_2_Photo-Credit-Wendy-Waddle-24571292

Race-BMX körs på avstängda banor och trots alla gupp inkl diverse vurpor så är det nästan helt befriat från allvarliga skador. Det kan ju bero på alla skydd som de bär eller att ungar liksom inte skadar sig så som vi 46-åringar gör. Jag har aldrig heller hört en unge säga att "det här var det tråkigaste jag har testat" om Race-BMX. En annan fördel är att det är förhållandevis billigt. Nackdelen är att det endast finns nio klubbar i Sverige så bor man inte runt Sthlm, GBG eller MLM är det ju lite utmanande. En klar fördel är att man ser riktigt häftig ut med FF-hjälmar, goggles och lite mer motorcrossaktiga kläder.

kids_mountain_biking

Däremot så finns det ju en uppsjö av föreningar som fokuserar på MTB och där räcker det ju med lite stigar så kan varje barn finna lyckan i att trampa sig trött. I Stockholmsområdet finns det åtminstone två fantastiska föreningar som har ett enormt fokus på MTB för ungdomar och det är Tullinge SK och MTB Täby. Och som av en händelse så gör båda föreningarna succé på SM som går av stapeln nu. Sjukt kul!

Chris_Doyle_BMX_action_jan_2013_YJ8F7985

Och vill man vara riktigt ball så finns ju Street-BMX att hålla på med. Då drar man på sig ett par Vans på fossingarna och jeans över halva rumpan och hänger med polarna och hojar bikeparks hela dagarna, förutom när man drar till en dirt någonstans och hoppar omkring. Och när det är klart så brassar man korv i den, för dirten specialbyggda grillen.

Så ut och shoppa lite coola hojar till era barn nu!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s