Lidandets eviga loopar

Lida ja, den känslan kom som ett brev på posten efter min episka succé i Märsta.

Då Mirja snodde bilen och drog till Märsta för lite fortsatt BMX-fest med Atle stod jag utan åk till Lida. Proffs som jag är vägrade jag att hoja till och från tävlingen men som tur är så skulle min f.d arbetspolare men aktuella kompis Niklas hoja så han plockade upp mig.

IMG_7157
Man ser ju klart och tydligt att jag leder här.

Väl framme hade Patrik, David och gänget på SCS (världens bästaste cykelbutik/klubb/etc (förutom Älvsjö BMX som är lika bra då)) fixat ett tält på tävlingsområdet så att vi som hojar för Specialized Concept Store CykelKlubb, hädanefter kallad SCSCK, kunde hänga lite både före och efter loppet. Vi skulle tydligen hoja under själva loppet.

Då jag förra året tyckte att det var jättejobbigt att hoja, plus att jag fick megakramp 10km innan mål vilket resulterade i att jag helt sonika fick hoppa av hojen under ca 20 minuter, hade jag i år valt att hoja lite mer i alla fall och inte bara BMX, dock inte så många rundor som hade behövts.

Till min förvåning var det jobbigt även i år.

Men med ett läckert kit och ett lockande tält kämpade jag mig i alla fall genom racet och rullade in i mål som den vinnare jag alltid är i tävlingssammanhang. En del av succén låg såklart i att Patrik och Jaime fixade langning mellan looparna. Oerhört proffsigt.
Jag hade nog kunnat kapa en tio minuter på tiden men då en tjej från CK UNI gjorde en MEGAOTB och landade på ansiktet framför mig när det var 4km kvar så valde jag att hjälpa henne istället för att vinna hela rasket. Hon tog sig i mål i alla fall. Hoppas verkligen att inget allvarligt hände med henne. Min officiella tid blev iaf 3:05:22.

Screen Shot 2017-06-11 at 18.03.04
Njuter av segerns sötma i klubbsackosäckarna.

Förutom jag som såklart vann i min värld så gjorde resten av teamet riktigt bra ifrån sig, läs bara följande:

  • Jessica – Topp tio i Damer Elit
  • Jonas – 35a i H30 av typ 70 startande
  • John – Kom in på 3:07 efter att ha fått punka efter 1km och fått gå tillbaks till den tekniska zonen där tre pers försökte få in en slang i däcket. Han måste ju ha gasat galore efter det där debaclet.

Hur gick det för Atle då undrar ni?? Jodå, det gick tydligen mycket bättre idag så självförtroendet fick sig en liten skjuts uppåt och BMX är återigen kul att tävla i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s