Den nya matbloggen

Rå Kvarg = den bästa kvargen!

Eftersom helheten i att må bra består av både träning och kost så tänkte jag fr.o.m nu slänga in lite sjukt värdefulla inlägg om kosten så NI kan bli lika framgångsrika som jag. 

En av de viktigaste hemligheterna för min framtida framgång är ju såklart kosten och idag tänkte jag börja med en av de viktigaste intagen man kan göra som just cyklist, nämligen Kvarg!

Som internetcyklist är Kvargen en viktig del av den totala kosten och det var min vän Ivar som fick upp mina ögon för Kvarg igen efter att jag hade haft ett års kvarguppehåll.

Kvarg är färskost av surmjölk, koagulerad med mjölksyrabakterier. Ni ser ju själva, hur kan det bli fel?

Kvarg kan användas i ett flertal rätter, bland annat i bakverk men där gör den ju ingen nytta, tillsammans med socker etc. 

Tysk ostkaka = DÅLIG kvarg

Nää, kvargen skall serveras RÅ och HÄRLIGT SYRLIG för om den är tillräckligt syrlig så drar liksom hela magsäcken ihop sig så man får den där härliga mättnadskänslan redan efter rätt lite.

Kvarg med halv banan och hemmagjord granola = OK kvarg!

Vill man lyxa till det, exempelvis efter att ha hojat Le Peloton på oplogade cykelbanor och fått Tough Sufferscore samtidigt som grabben hemma är sjuk så man missar den episka frukosten på Cykelcafé Lemond är det helt ok att lyxa till det med en halv ekologisk banan och lite hemmagjord granola på.

Kvarga på!!

2 svar till “Den nya matbloggen”

  1. Kvarg är najs men jag en kvargperiodare. Ibland knarkar jag kvarg, ibland mår jag illa av tanken på den vita massan. Just nu är jag inne i en antiperiod men det lär nog ändras snart igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s