van Aert, min nya idol

Visst, Mathieu van der Poel vann dagens CXVM i Tabor, men frågan är ju inte om Wout van Aerts helt sjuka uppkörningar var det som imponerade mest på mig.

Klart osäker på om det är av glädje som han viftar med armen!

Det började (som vanligt) med att de två ryckte uppe i spets som två hormonstinna getter. Kevin Pauwels och Lars van der Haar lyckades hyfsat att hänga med grabbarna med Tom Meussen och Klaas Vantornout en liten bit bakom.

Sen helt oförklarligt innan upploppsrakan så hoppade kedjan för van Aert och medan han stod och mekade så flög både Tom och Klaas om och säkert några fler.

Han kom dock upp på hojen igen men vid nästa varvning så var han heeeeelt borta. Tiden bara gick innan han äntligen passerade mållinjen. Reprisen visade att han hade en stor reva i dräkten på högerarmen vilket berodde på en vurpa där han nog flög en fem meter förbi hojen. Men han linkade tillbaks och hoppade upp.

Sekunden när det hände!

Då trodde jag och alla andra som satt i soffan hemma att han var helt borta ur leken, men icke! Van der Poel var för långt fram men det trodde i ärlighetens namn jag även att Kevin och Lars, var men så på näst sista varvet så kom han ikapp och om Kevin och i SISTA kurvan smet han om Lars och kom in på en andraplats. Sjukt imponerande i min bok! Att orka spurta efter den uppkörningen var heeelt galet!!

Sven Nys var typ 17 minuter efter.

Paradigmskiftet är här nu!! Out with the old and in with the new.

Någon som är intresserad av lite Ekoïsaker?

Ett svar till “van Aert, min nya idol”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s