Mancold

Igår drabbades jag av det värsta som kan drabba en man/kille/gubbe. Ni läste rätt, jag fick en släng av M-A-N-C-O-L-D! Denna avskyvärda sjukdom som bara killar kan få och som gör att vi knappt kan gå på toa själv utan hjälp.


Mådde väl lite halvskumt igår på morgonen men tänkte att det kanske hade med söndagskvällens cykelrunda att göra, trots att den utfördes i den lågintensiva zonen (jag har ju blivit med pulszoner nu efter besöket hos Aktivitus). Med facit på hand så hade den nog inget med detta att göra.

Valde ändå att hoja mina 12.4km till jobbet och jädrar vad jobbigt det var. Visserligen väger pendlaröket 17.22kg på vintern och dubbdäcken med 2 bar i gör det ju lite trögrullat, men ändå, sådär jobbigt ska det liksom inte vara.

Lyckades i alla fall genomföra ett kundmöte innan jag började må riktigt illa. Beslutet att cykla till jobbet har väl aldrig känts så idiotiskt. Funderade en stund på att ta tvärbanan hem och lämna hojen men hur jobbigt hade inte det blivit sen då? Lämna cykeln i Solna? Tror inte det va?

Så det var bara att hoppa upp på cykeln, ynklig och klen och rulla hemåt. Vid Vasabron var jag så slut att jag bara ville hoppa av cykeln och ta en paus på det varma och goa fik som inte finns där.


Kom väl ändå hem efter en 45 min, tog tempen som visade 34.9°. WTF!!! Jag höll alltså på att DÖ på riktigt?

En timma senare så hade jag i alla fall blivit 4° varmare. Skönt, hellre feber än att dö av undertemp!

Bra att träningsschemat från Aktivitus inte har kommit än, vill ju vara kry när jag väl ska köra igång. Nästa vecka är jag i Italien och vete tusan vad jag ska göra då? Funderar på att ta med mig mina Asics och kuta lite innan jag kommer hem och kör igång på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s