Slaktmask på, aka satsning 2015

I ett tafatt försök att bli bättre till höstens cyclocrosscup var jag hos Aktivitus i morse. Startade dygnet med dålig sömn och vaknade med pannknack. Inget som inte ett par Treo kunde fixa. Sen fick det bli en lättare frukost som skulle intas innan 0600 då jag inte fick käka något två timmar innan 0800.

Väl där så hälsades jag välkommen av Martin som skulle agera testare.

Hela testet började med en FETTCHOCK när jag ställde mig på vågen men värre skulle det bli.

Laktattest!
Syreupptagning!

Jag skulle tydligen göra tre test då jag hade köpt ett ”cykelpaket” och köper man ett sådant är det tre test man skall göra.

Det första testet var ett mjölksyretest där jag skulle hålla en konstant kadens, börja på 80watt för att sen öka med 40watt var tredje minut. Två minuter in i varje intervall fick jag ett stick i fingret så Martin (som var testare) kunde hålla koll på mjölksyrenivån. På 340watt räckte det tydligen för gubben för då hade jag runt 7 av det man nu har av mjölksyra i blodet.

Nertramp i tio min och sen åkte slaktmasken på.

Nu skulle det testas maxpuls och syreupptagningsförmåga. Började lite under min tröskeleffekt (som jag ännu inte hade en aning om var den låg) och sen ökade det med 20watt varje minut. Inget stick denna gång. Efter ca sju minuter så var jag tydligen uppe i 177bpm (vilket stämmer med det jag har misstänkt, nämligen att jag ligger på knappa 180bpm i maxpuls).

Fem minuters nertramp och sen fick jag byta cykel.

Kul tänkte jag men ack så fel jag hade. Han yrade om något spurttest, muskelfibrer etc och hur jobbigt kunde det vara? 30 sek liksom, pffft!!
Upp i 192 i kadens utan några vikter, detta för att vikterna som ramlar ner skall ramla ner vid maxkadensen.

Wingate!


Upp i 192 igen och BAAAAAM så blev det helt plötsligt jättetungt. Nu hade jag de långsammaste 30 sekunder I MITT LIV framför mig. Han skrek och jag tog i. Han skrek, jag skrek ännu mer och tog i ännu mer. Efter 30 sek visade kadensmätaren 66bpm och jag ramlade av hojen med skakningar i hela kroppen. Efter 30 sek cykling liksom!!

In i omklädningsrummet där det säkert tog 10 min innan jag fick av mig kläderna på grund av diverse skakningar i händerna. Jag fick liksom inte av mig kläderna, var helt tom på energi nu.

Sen fick jag ÄNTLIGEN dricka kaffe och så gick vi genom mina resultat.

Vikt = 88.9kg
Maxpuls = 177bpm
Tröskelpuls = 158bpm
Maxwatt på Wingate = 1120w
Tröskelwatt = 260w
Syreupptagningsförmåga = 49,6ml

Det var ungefär det jag kom ihåg i alla fall.

Om 16 veckor är det omtest.


Annonser

2 svar till “Slaktmask på, aka satsning 2015”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s