Gärdescrossen

Idag gick tävling #1 i Stockholmscupen i cyclocross av stapeln, den beryktade Gärdescrossen som höll till ute på Gärdet, bara ett stenkast från Kaknästornet.

Då jag har lyckats med att närvara på ETT träningstillfälle i Sköndal i år var mina förhoppningar satta till någon slags bottenplacering.

Med över 100 anmälda i diverse klasser (knatte, junior, pendlar och tävlingsklass) var det som gjort för en succédag i idrottsstaden Stockholm. Men tydligen så var det något Triathlonlopp inne i Gamla Stan som drog en del publik oxå. Nåväl, inte mer än rätt att Stockholmspubliken hade två evenemang att välja mellan.

Jobbigt!

Atle körde juniorklass (8-15 år) trots sin ringa ålder av 7 år och kom föga oväntat sist. Han blev naturligtvis (som vanligt) helt knäckt men efter en bulle och cola så kändes det lite bättre. Han tyckte att BMX (där han är rätt duktig i sin årskull) så klart är MYCKET roligare.

I tävlingsklasserna var det ett rätt stort startfält med ca 40 startande. Succéklubben CKCX hade nio startande, alla i gubbklassen Herrveteran:

  • Viktor
  • Fredrich
  • Ivar
  • Peter
  • Magnus
  • Jonas
  • Adrian
  • Birjer
  • Och så jag då

Våran egen Björn hade tillsammans med Hasse roddat ihop hela arrangemanget, som måste ses som en oerhörd succé såhär i efterhand.

Jag ska Aquaseala ALLA mina däck framöver. Ingen funktionell skillnad men ack så fult.

Hur gick tävlingen då? Jodå, tackar som frågar. Jag lyckades väl med målet att knipa en bottenplacering (prel 22 av 27 i gubbklassen) men det viktigaste var att jag inte vurpade och sträckte någonting.

Benen var trötta, bromsarna verkningslösa och det tillsammans med en överdriven försiktighet i kurvorna så känner jag mig rätt nöjd i alla fall. Men jag måste försöka hitta några tillfällen att träna cyclocross. Även fast jag antagligen inte kommer placera mig direkt högre upp så kommer det nog kännas lite bättre.

Gubben kom i mål till slut i alla fall!

Det är ju så kul det här.

Alla bilder är snodda från CKCX egna Andreas NYStröm

Och vill ni veta mer om Stockholmscupen så finns informationen på http://cykelcup.com

Annonser

2 svar till “Gärdescrossen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s