Täbys 20-milare

Efter att Mirja klockan 22.30 i fredags frågade hur Magnus och jag skulle ta oss till Täby (då vi hade bestämt att hon skulle ha bilen för div utflykter med Atle) så fick jag lite halvpanik. Missade tydligen något med transporten. Men ett mess till Magnus löste det problemet. 

Två gubbar med crisp i och någon från hofvet.
Vaknade som en yster ungtupp, krubbade lite gröt och ägg, drog ner i garaget, hämtade upp Magnus med bihang, vidare till Årsta Torg och Sun Fleets parkering, hem igen för att packa in mina saker och sen bar det av mot Täby.
Ombyte, kissa, hämta upp franskspråkigt gult kort, spontankrabba inkl selfie och sen drog vi iväg.
Hade väl en bra medvind ända till Hallstavik (där Magnus svärmorsa stod och vinkade med flaggor och hade målat texten MAGNUS i asfalten) via Rimbo och en kexchoklad. 
Sanningen svider.
Efter en halväcklig macka på en mack utanför Hallstavik styrde vi kosan mot Uppsala och den fostrande motvinden. Som tur är så la sig loket Mölleborn främst och drog upp den lilla gruppen på fyra (Matte, Magnus, Johan & Johan) till den stora grupp som hade startat innan. Det är ju tur att killen är stor så vi andra hade någonting att gömma oss bakom.
Efter att ha kommit ikapp gruppen la vi oss längst bak i deras mystempo ända tills Johan tyckte att det gick lite väl sakta. Så vid nästa förning så försvann gruppen och kvar var vi fyra samt Bengt Sandborgh som via lite helmysiga småvägar tog oss till Uppsala där det bjöds på en macka som i normala fall kanske skulle ha varit god.
Bara att skriva ut och laminera!
De sista 60km var bara jobbiga. Motvind, lite för högt tempo (19.1km/h i snitt), krampkänningar, ilningar i mitt onda ben +ANNAT som jag kan skylla på. Det jag INTE hade ont i var ryggen, något som brukar kännas rätt rejält i gubbkroppen. Då jag har en Specializedsadel kände jag naturligtvis inget i rumpan.
Efter 8:33:03 (7:06:02 i rulltid) så var vi framme vid bilen igen efter att först ha slutstämplat, highfivat, spontankrabbat etc på Shellmacken i Täby. 211.2km slutade rundan på och jag tror inte att någon av de 54 deltagarna punkade. Jag som körde tub punkade naturligtvis inte.
I och med rundan så klarade jag av Stravas utmaning ”Gran Fondo 4” vilket betyder att jag nu får beställa en crisp tröja om jag vill och få diverse våta blickar efter mig.
Tack Johan, Matte och Magnus för draghjälpen och sällskapet.
Om två timmar blir det RVV, bira och smörgåstårta!

4 svar till “Täbys 20-milare”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s