Svealandscupen i BMX, deltävling tre

Idag var det racepremiär för Atle. Världens bästa BMX klubb, Älvsjö BMX anordnade den tredje deltävlingen i Svealandscupen.

Solen sken, publiken var förväntansfull och och tävlingsområdet fullständigt kokade av spänning.

Som den BMX-farsa jag numera är så var jag naturligtvis på plats redan 08.00 för att hjälpa till och fixa och dona lite.

Öde tävlingsområde 08.00 på en söndag

Vid tio började träningen. Mirja och Atle körde lite extra grindträning vid sidan om och av det jag såg så höll han sig på pedalerna i alla fyra starter.

Små människor tränar!

15 minuter innan start fick vi information om att han även behövde en nummerskylt på sidorna av hojen. Farsan stack ner armen i den lokala pappersåtervinningen och fiskade upp en vit papperspåse. Super!! Efter lite fulfix av morsan så var så cykeln klar för start.

Morsan gaffatejpar!

Atle körde sina tre heat och slutade 3:a, 4:a (eftersom han var lite väl hänsynsfull och inte körde om när han egentligen borde utan bromsade in istället) samt 3:a.

Det resulterade i en plats i A-finalen där han slutade på en fantastisk femteplats och blev påhejad av självaste BMX-ikonen Da Pef som hade krupit ut ur sin håla för att beskåda denna fantastiska händelse.

Då jag jobbade som funktionär blev det lite tunt med bilder men jag hoppas att det kommer upp lite bilder och videos på hemsidan snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s