Säsongen närmar sig med stormsteg…

…och här står (hoppar) jag.

Bilden tagen av Björn Westerberg (https://www.facebook.com/bjornwesterbergfotografi)

Min plan att försöka fokusera på kvalitetsträning istället för som tidigare kvantitetscykling känns än så länge bra. Funbeat har jag inte varit inne på sen jag tog beslutet och Strava använder jag bara för träningen och inte till något annat. Jag har egentligen inga mål att följa, åtminstone inga som jag kan logga på Strava (vad jag vet).

Jag har fått för mig att det har hjälpt lite att lägga om hela konceptet till lite färre men hårdare rundor, även fast det antagligen har gått för kort tid för att kunna utvärdera något vettigt av det.

Men jag har åtminstone börjat med onsdagträningar tillsammans med gubborna och gummorna i Le Peloton och än så länge har utvecklingen gått åt rätt håll:

  1. Hängde på klungan till Fisksätra, genade i Älta. Snitthastighet till MJB 32.8km/h
  2. Hängde på klungan till Kyrkogården på Ältavägen, genade i Älta. Snitthastighet till MJB 35.1km/h
  3. Tog mig runt hela rundan med klungan. Snitthastighet till MJB 36.4km/h
  4. Tog mig runt hela rundan med klungan. Snitthastighet till MJB 38.2km/h

Det intressanta är att på de två sista rundorna har jag fiskört mellan Enskededalen och MJB medan de två första så gav jag allt hela vägen.

Uppenbart så är det ju så att snittet höjs avsevärt bara jag orkar hänga med i klungan. Jag försöker så gott det går att hjälpa till med draghjälpen så att benen är helt döda när skylten till Enskededalen passeras.

Och för att försöka bli lite tidseffektiv har jag börjat köra lite backintervaller. Inte så många som jag nog behöver men fler än inga.

Och till sist så försöker jag köra de pass som erbjuds i Sköndal på tisdagarna och har även planer på att vissa veckor köra i Stora Skuggan på torsdagarna. Det är väl antagligen inte optimalt med flera dagars träning på raken men jag får göra det jag kan med den tid jag har.

Söndagsrundorna tänkte jag ta upp igen men då mer som återhämtning eller vad man kan kalla det.

Så får vi se hur det går i cx-cupen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s