Ghettocrossen

Första september betyder väl höst?

Bang hade flaggat för Ghettocrossen på happy och jag (som ska göra min tävlingsdebut i höst) ville både kolla formen och ta alla chanser till att crossa jag kan. Mirja skulle ha bilen 12.00 men med en V50 1.8F i garaget skulle ju inte det vara några problem.

Succéklubben CKCX hade nog det största startfältet efter GhettoRyders med följande stjärnor på startlinjen:

  • Fredrich
  • Viktor
  • Björn
  • Peter
  • Och så jag då

Efter ett par varv banvisning dök Peffen upp och körde ett spontanvarv med Robin medan jag placerade ut hojen på första raden i tredje fållan. Bang stod naturligtvis i fålla 1 och alla som kör den lokala ghettocupen stod i fålla 2.

Efter lite ”ja må han leva” till Bang så visslade det i någon visselpipa. Startade GPS’en och gick ut med 100% för att sen öka.

Hur många varv det blev har jag ingen aning om då det inte fanns något Stravasegment där och min hjärna slutade funka efter typ tio min, vilken skandal! Det jag vet är att tanten som ropade ”två varv kvar” när jag hade 29 minuter på min GPS var ute och cyklade. Som tur var (för mig) så insåg jag det och ställde in mig på tre varv. Annars hade jag väl gråtit när jag skulle inse att det var ett helt varv kvar vid målgången.

Björn, som hade den goda smaken att tappa kedjan två ggr fick agera draghare till mig, vilket antagligen bidrog till att jag gav liiiite extra. Han körde om mig någon gång för att bara något varv senare tappa kedjan så att jag kom om honom för att sen bli omkörd. Så kör en riktig kompis!

Kom i mål som åtta av runt 20 – 25 startande vilket jag är apnöjd med. Skickade cykeln i resultatraden och fick min nu traditionella hostattack som nästan slutade med att jag kräktes.

Efter lite hipp hipp hurra för gubbarna på pallen:

  1. Hasse Mård
  2. Patrik Eklund
  3. Fredrich Hammarström

Så bjöds det på kaffe och smörgås innan vi drog hemåt. Parkade bilen utanför huset 11.50, precis lagom för Mirja att ta den till dansen.

Tack till Bang för ett sjukt bra arrangemang och till mina klubbkompisar som visade att CKCX är klubben för gubbar med fjong.

Men var höll Tille hus??

http://www.strava.com/activities/79126215

4 svar till “Ghettocrossen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s