Tillbaks till verkligheten

Efter en veckas slappande i London med öl, konstiga pajer samt gråa kycklingdelar tog jag mig i morse i kragen, stärkt av nypans inlägg igår och trampade iväg i snöfallet.

Jag hade nog förväntat mig ett kaoZ utan dess like med tanke på gårdagens och nattens snöande samt halvtaskiga erfarenheter av snöröjningen i vinter. Men redan när jag hoppade upp på cykelbanan i sjöstan insåg jag att kommunen/staden eller vem det nu var hade gått upp i ottan och plogat det nästan rent.

Apskönt ända till stadsgården som av någon anledning inte var plogad alls, något som kändes logiskt då INGA cyklister eller fotgängare någonsin passerar där. Från slussen var det helt ok fram till stadshuset där det blev som en autostrada för oss cyklister. En fyra meter bred nyplogad cykelbana öppnade sig och höll i sig ända till Lindhagenplan där någon bakom plogen tydligen hade försovit sig. Bröt säkert mot en massa lagar när jag hojade på kanten av den breda trottoaren. Sen var det ok igen ända tills jag kom in i Solna.

Vad är det med Solna och snöröjning egentligen? Inser dom inte att det snöar eller njuter dom av att veta att dom pissar på alla som försöker ta sig till jobbet på andra sätt än med bil? Samma sak varje år liksom..
Den oplogade segbacken från stallet upp till Huvudsta C kändes bra i knäna. Jag snittade typ 6km/h med en kadens på runt 20. Det är tufft att köra fixie..

Får väl se om Solna har vaknat till hemresan eller inte.

3 svar till “Tillbaks till verkligheten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s