Cykelåret 2012

Då det inte lär hända något spektakulärt på den här fronten i år, förutom kanske en provcykling på fixin i morgon samt några källarpass sticker jag ut hakan och skriver detta nu. Plus att det inte finns något direkt att se på teven heller.

Det här året har väl varit helt ok ur ett cykelperspektiv får jag väl ändå säga, även fast jag inte kommer att komma upp i mitt mål på 450 timmar.

Vintern bestod som tidigare år av inomhuscykling samt monotona rundor på Erstavik. Smet in några Hellasrundor med när vädret och underlaget bjöd upp till dans.

Sen köpte jag min Crux.

Våren bjöd på en av årets praliner i form av Ronde Van Vlaanderen som Tille, Patrik, Magnus och jag åkte ner för att köra. Innan racet åkte vi till Geerardsbergen för lite cykling uppför De Muur och blev bjudna på varsin Leffe av Magnus ragg Rita.

Själva loppet gick väl hyfsat i ett rätt kasst väder, dock utan regn. Upplevde kullerstenarna som vidriga men ändå rätt spännande. Dagen efter bjöd på ett härligt vårväder när vi var på plats och kollade på killarna som visade hur man cyklade på riktigt. Tom Boonen vann efter en spurtstrid och jublet på det fält vi befann oss på nådde inga gränser när han gick i mål. För en liten stund kände jag mig som en flamländare.

Tom vann för övrigt även Paris – Roubaix som jag kollade på i Backlura hemma hos ordförande Mölleborn tillsammans med en hel drös andra klubbkompisar.

Sen köpte jag hjul av Bjorre.

Körde en 30-milare med tubdäck (varav ett exploderade), i en vidrig motvind fast med fantastiskt sällskap. Efter den rundan bestämde jag dock mig för att långcykling inte är min grej.

Sen köpte jag en Langsterfixi.

Sen kom sommaren och Paris – Roubaix. Tille, Vic, Björn och jag bilade ner, jag blev krasslig, funderade på att skita i hela grejen, ångrade mig och hakade på. Släppte grabbarna rätt fort då jag ville komma runt och inte kände mig kry. Fick känningar i höger hälsena. Kullerstenarna i norra Frankrike fick de runt Oudenaarde att likna en nyasfalterad motorväg. Sadeln skakade loss fyra gånger och som tur var så hade jag med mig ett rör Magnecyl i ryggfickan som jag fick användning för efter ca 15 mil då jag fick en helt galen pannknack av allt skakande.
Hemresan slutade med en extra natt i Schwarmstedt efter att Björns bil hade havererat. En hyrbil fixade dock biffen så vi kom hem till slut.

Sen drog jag ner till Briancon och hojade lite berg tillsammans med Magnus, Göran och Mattias. Eftersom Mirja och jag hade hyrt en villa i Provence tillsammans med vänner blev det endast tre dagars cykling och lyckades med att ta mig uppför Col d’Izoard från två håll och även Col du Galibier från båda hållen. Sen var det tre timmar i bil ner till Cote d’Azur för lite härlig solsemester.

Sen byggde jag kokoshjul till crossen och köpte aluhjul till densamma.


Hösten spenderades mest på Cyclocross Arena i Sköndal samt på lite Kompiscrossar. Körde en fikarunda med Magnus ner till Sturehofs slott och lyckades pricka in en runda med konstant regn.

Någon gång under hösten  gick proppen ur mig och jag hojade knappt under två månader (förutom i Sköndal) men åkte med Patrik, Mårten och Magnus till Koksijde och Gieten och kollade på cyclocross och hejade på alla svenskar/svenskor för fulla muggar.

Köpte BMX till Atle.

Började med källarcyklingen igen.

Bjöd in till årets viktigaste cykeltävling, Semla100

Sen byggde jag min senaste pendlarfixi.

Sen vet jag inget mer.

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR FRÅN LÄCKERBITEN I SLÖSTAN!

4 svar till “Cykelåret 2012”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s