Vem vare som förstörde allt

[gnäll]
Vattefakk är det som är fel???
De sista veckorna har all sorts träning känts aptråkig, jag är trött och omotiverad, sover runt 10 timmar varje natt men vaknar ändå helt död. Jag släpar mig ner i källaren, som igår och kör mina pass (som förvisso går bra) men utan någon gnista. Väggen som en gång var så kul att stirra in i…

Cykelpendlingen går dock bra. Vetskapen om att jag slipper Essingeleden gör att jag nog skulle kunna krypa till jobbet och ändå tycka att det kändes ok. Till och med igår när det tokregnade kändes det rätt bra att ta fixin till/från jobbet.

Att komma upp på morgonen för att hoja till Sköndal för lite crisp cx-träning känns helt oöverstigligt nu, även fast jag vet att när jag väl är där är det ju helt fantastiskt.

Övertränad kan jag inte vara, det faller på sin egen rimlighet. För att vara övertränad måste man ju faktiskt TRÄNA för mycket.

Jag kanske är depimerad? En kur med någon rolig medicin kanske skulle kirra biffen?? Så är det nog, måste prata med någon som kan skriva ut något som gör mig glad och som ser till att öka min kapacitet som gubbe och cyklist.

Om dryga tre veckor åker jag till Belgien för att kolla på lite cx och fylla på ölförrådet. Det kanske är det som behövs?

På återhörande…
[/gnäll]

Annonser

11 svar till “Vem vare som förstörde allt”

 1. Motivation går upp och ner, det gäller att hålla det intressant. Man kan vara ”övertränad” mentalt, dvs kroppen orkar mer och samma täthet med passen etc, men mentalt har man inte energi att ”ladda inför” träningspassen. Sömn gör mycket, och att vardagen är stressfri samt att man trivs med livet i övrigt.

  Jag brukar försöka ta en vecka, två, eller mer, med fokus på roligare cykling än exempelvis källarcyklingen.

  Tänk på att det är nu vintersäsongen startar, årets tuffaste period med väder och terrängförhållande. Och du ”behöver” inte vara stark förrän till våren. Det är precis rätt period att dra ner på de tråkiga passen för att vila skallen lite och hitta motivationen igen.

  Gilla

 2. Johan, det är bara att säga till så kan vi åka ut på lite kul cykling. Du vet att du sällan har tråkigt när du cyklar med mig..

  Gilla

 3. Jag känner igen mig i det där. Det går som Stizziakof skriver upp och ner med motivationen.

  Jag har testat Rosenrot och faktiskt blivit lite piggare av det, även om det säkert bara är placebo. Järn kan funka om du tränar mycket. B-vitamin. Vin. Stock. Listan kan göras lång på saker som kan pigga upp.

  Softa lite med innecyklingen tills du blir pigg igen. Kör 2 innepass i veckan bara så du inte tappar för mycket av PRO-benen.

  Vi får väl dra ihop en KBCK-runda nån dag. Inte för att det kommer pigga upp, men det kan ju alltid vara trevligt.
  /J

  Gilla

 4. Överträning hänger normalt inte på för mycket träning utan för lite vila/återhämtning. Fundera på skillnaden.

  Motivation är för tunnisar, men eftersom du inte har något specifikt mål (vad jag vet) är helt OK att ta en viloperiod i november. Dra ner på antalet träningar och kör lugna pass. Eventuellt träna inget i upp till 2 veckor.

  Men ffa HTFU, gnällspik!

  Gilla

 5. För mig så känns det mer främmande att tycka det är kul att sitta på en trainer i en källare och glo in i en vägg och tycka det är kul än att INTE tycka det är kul. 🙂

  Men så är jag ju av det klena slaget också…

  Vad sägs om 43 km Järva på lördag förmiddag ? Pm det är isfritt d.v.s.

  Gilla

 6. Det är höst FFS, den ÄR astråkig. Ge kroppen några veckor att anpassa sig! 🙂

  Allt bra har redan sagts men jag skarvar på Mölleborn kommentar med: D-vitamin och läs en intressant bok om träning.

  Prova några nya pass på trainern.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s