Tyskar

Eftersom Mirja var borta i fredags och tog bilen med sig hade jag en grabbkväll med Atle istället för att grisa ner mig på den anrika CycloCross Arena i Sköndal.

Så när lördagen bjöd på samma väder beslöt jag mig för att göra det jag inte gjorde dagen innan och eftersom det var ruskväder hade jag fulvädershjulen på med alufälgar och Tufo Flexus Cubus för det där Formel-1 greppet som man vill ha när det är lera.

Rullade bort till banan, kollade lufttrycket med min nya lufttrycksmätare, 1,5 bar fram och 1,8 bar bak skulle nog bli bra.

Ringde i gonggongen och stack iväg på det första varvet och insåg rätt snart att det här med att cykla i lera inte alls var som att cykla på torrt underlag. Det var bara till att lägga på en minut per varv och leka Bambi på hal is. Dock lika roligt som innan….. I alla fall i 5½ varv, sen kände jag något i pedalerna som jag inte borde känna. Kollade ner och såg jordens bula på bakdäcket. Kollade lite noggrannare och såg att ventilen satt snett. Det krävdes ju inget snille för att inse att klåparna på shop4cross inte kan limma däck, alternativt tycker att tjänsten ”montering av däck” är ett bra sätt att suga ut lite mer deg av sina kunder utan att göra ett jobb bakom.

Kollade runt efter en gråterska men fann ingen, grät en skvätt och rullade sen hemåt i sakta mak.

Bakdäcket satt knappt fast när jag väl tog bort det medan framdäcket satt rätt ok. Så nu sitter jag här med två hjul som jag just har limmat fast ett tygband på och två däck som har en mättad bomullskord. En påkladdning till på fälgarna ikväll och sen montering i morgon så att jag kan köra med dom på tisdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s