Blod, svett och kanske tårar

I morse fick jag (efter mycket om och men) på däcken på mina nybyggda cx-hjul Det kostade en blodutgjutning samt en vattenblåsa på några fingrar men nu MÅSTE däcken bara sitta fast.

Hemmabyggda hjul med sex lager lim mellan däck och fälg.

Hjulen byggde jag för några dagar sen, mitt fjärde hjulpar och det första utan ekertensiometer. Just avsaknaden av ekertensiometer gjorde att hjulen gick ca två timmar snabbare att bygga. Om dom håller kommer jag inte att använda en sån igen utan förlita mig på att känna på ekrarna på ett färdigt hjul och jämföra.

Just det här med påkrängningen av däcken var ju ett helt löjligt kapitel i mitt cykelliv, däcken nöp på direkten i limmet på fälgen och hamnade snett. Det slutade med att jag var tvungen att kränga (läs slita och skrika) av däcket en bit, kleta på mer lim på fälgen och sen arbeta tills svetten sprutade. Sitter dom inte fast nu ska jag inte göra detta mer utan leja bort denna lilla process.

I morgon är det dags för ännu en CX träning i Sköndal och där ska dom testas. Nu ska agnarna skiljas ifrån vetet.
Kan jag bygga CX hjul med kolfiberfälgar?
Kan jag limma CX-däck?
Kan jag undvika att komma sist?
Varför sitter ventilhålet på fel ställe på bakhjulet?

Nåväl, däcken har i alla fall rätt färg på sidoväggarna, alltid nåt!!

3 svar till “Blod, svett och kanske tårar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s