Alperna dag 2

Återigen en sovmorgon då både Göran och Mattias var rätt slitna då dom kom ner igår.

Efter att ha krubbat lite frukost och bytt Magnus bakhjul (köpt nytt) rullade vi ut från Briancon mot Lautaret och Col du Galibier.

Resan upp till Lautaret gick i sakta mak då vi sa att vi skulle hålla ihop upp dit. Några hundra meter innan Lautaretskylten började Göran hetsa lite och Mattias och jag var snabba att replikera. Jag stack först med Mattias strax efter och 50 meter innan skylten ställde jag mig upp med händerna i bocken och gav allt jag hade (grymt smart med tanke på fortsättningen) och tog skylten med ca 5cm’s marginal. Forza KBCK!

Efterspelet med två jönsar på 2058 meters höjd som flåsar lungorna ur sig gick inte av för hackor.

Lite kaffe, macka och cola senare begav vi oss upp till Col du Galibier och 42 minuter senare hade jag kommit upp till toppen, 8km och 587hm från Lautaret. Stigningen i sig var rätt ”soft” förutom sista kilometern som näst intill dödade mig med runt 10% lutning.

Tog lite bilder, käkade en belgisk våffla och sen rullade Göran och jag ner på andra sidan medan Mattias och Magnus rullade ner till Lautaret för att kolla på touren.

Vi hojade ner några km och vände sedan. Stigningen var bara knappa 320hm men det var ju helt galet brant så när jag kom upp till toppen igen var jag helt rökt. Bara att rulla ner till Lautaret för ett par Affligem och de sista 15km på touren, där Fredrik Kessiakoff tog över den prickiga bergatröjan. Klart stort!!

Från Lautaret ner till Briancon snittade vi väl en 50km/h eller nåt…. Over and out!

2 svar till “Alperna dag 2”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s