Cykla med korg

Tillbaka till vardagen igen. Kroppen har vilat lite, dock hostar jag som om jag skulle dö vilken dag som helst.

Köpte mig en cykelkorg från Wald av killarna på Sportson förra veckan och idag var det premiär för jobbpendling utan ryggsäck. Nåväl, budväska i korgen i brist på annan lösning.

Bajspapper, något varje familj behöver!

Till jobbet gick det strålande, lite tungstyrd jämfört med innan men helt ok. Hem från jobbet valde jag att stanna vid den lokale, tyske handlaren för lite inköp av basvaror.

Med ca 10kg i korgen blev det lite andra bullar. Nu kändes det verkligen att det fanns last över framhjulet. Mina 3kg i däcken räckte inte långt utan nu var det fara å färde för genomslag fram om jag skulle försöka mig på en trottoarkant, vilket jag naturligtvis gjorde, dock utan punktering.

Däremot så tror jag att även det är en vanesak och det kommer ju inte vara normalfallet att cykla med 10kg last framför styret, även fast det borde underlätta lite skiddande.

Måste dock skaffa mig ett par elastiska band för att se till att det som ligger i korgen inte hoppar och far när jag susar fram i stilla takt genom stan. Testade att pendla hem i skjortan jag hade på jobbet (Raphatröja på vägen till jobbet, just in case…) och kom hem utan en droppe svett på ryggen. Åt andra hållet känns det svårare då jag har en lång uppförsbacken i Huvudsta att kämpa mig upp för. Å andra sidan är det ju inte fel med lite ylle i stiligt utförande det heller.

Pendla med cykelkorg får 5 getter av 5 möjliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s