Stål, fastnav och tjyyvar

Jag har börjat hoja fixi igen. Det kändes som att det låg rätt i tiden, mest baserat på följande skäl:

  • Fixihypen är totalt över nu. Det skrivs inte om livsfarliga MÖRDARCYKLAR längre, polisen är inte ute och letar upp dessa MÖRDARCYKLAR som vissa mindre insatta hävdar är olagliga (jag har naturligtvis broms och plingklocka på min).
  • Som urbanist (många viktiga bloggare är tydligen urbanister, i alla fall om man är insatt i hjälmens vara eller ickevara i samhället) är det helt klart det roligaste sättet att ta sig fram genom den kungliga hufvudstaden nu när våren börjar komma fram.
  • Jag har insett att det är lite härligare att pendla med stil jämfört med att pendla helt utan stil på min gamla Kona Dew. Att pendla iförd lycra och skrika på fotgängare att dom ska hålla sig undan när jag flyger fram på trottoaren är helt ute nu. Detta kräver dock inte en fixi men singlespeed är lika trist som växlat.

Nu är det bara pendlingsgarderoben som skall ses över.

På tal om fixi så har den gode Tille just blivit av med sin Langster. Så om ni ser en liknande cykel med trackstyre, som fixi eller ss med en liten buckla i överröret är det bara att göra det ni anser är rätt.

2 svar till “Stål, fastnav och tjyyvar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s