Sammanfattning av cykelåret 2011

Eftersom alla kända bloggare skriver av sig och summerar sitt år tänkte jag väl inte vara sämre!

Jag har ju, till skillnad från en massa andra personerhaft lite flummigare mål. Något som passar mig bra då jag inte har några egentliga ambitioner med cyklingen förutom att bli bättre och att det ska vara kul.

När man sitter och tänker tillbaks på året känns allt som en dimma, men ungefär så här kommer jag ihåg 2011:

Cyklingen
Cykelåret började redan den andra Januari. Vintern bjöd på en hel del snö vilket gjorde att jag totalt struntade i att hoja MTB och körde CX till 100%, vilket blev lite kallt dagar när det var -17° ute.

Harvade på med min CX och dubbdäck rätt bra under våren vilket resulterade i att jag faktiskt var i rätt hyfsad form när ”säsongen” började. Det lönar sig tydligen att inte bara vila!!

Hojade runt Mälaren några gånger, både privat men även på motionsloppet Mälaren Runt, något som gjorde att jag fick lite mersmak för långcykling.

Brände av Nynäshamn – Hem fem ggr under 2011. Jag gillar verkligen att hoja grusvägar långt ifrån bilar och annat skit.

Lyckades att ta mig upp till både Col ‘d Izoard och Alpe ‘d Huez under vår alpvecka och avslutade den med att kolla på TdF live i en sluttning i Col du Lautaret.

Atle fick en 16″ Islabike och vi tog en del härliga turer i Sicklaskiftet tillsammans. 

Fick mersmak på att hoja cyclocross på riktigt. Tyvärr funkar det inte alltid att hoja på alla utsatta tider (Kompiscross) med barn men till nästa år ska jag planera lite bättre.

Har även börjat köra intervaller i källaren, trist med effektivt för en gubbe. Sent ska syndaren vakna!

Shoppandet

Köpte mig en Cannondale CAAD10, en Specialized Stumpjumper Comp 29er och en Specialized Crux ram under 2011. Tar det lite lugnt under 2012 och satsar på lite uppgraderingar istället.

Viktnedgången

Fick någon idé i mellandagarna 2010 att jag skulle testa och se om jag kunde gå ner till 80kg, något jag fixade på ca fyra månader. Har faktiskt lyckats hålla vikten med och tur är väl det för alla gamla kläder är borta.

Klubbytet

Blev under hösten invald i succéklubben KBCK, något jag naturligtvis är oerhört glad över. I den klubben kan allt bara sluta i succé.

+ ANNAT

Förutom allt ovan har jag naturligtvis harvat runt på både stigar, grus och asfalt med en massa härliga cykelkompisar på olika platser i Sverige. Tack alla fantastiska vänner för ett superbt cykelår!

2012 kommer bli det bästa cykelåret någonsin!!

5 svar till “Sammanfattning av cykelåret 2011”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s