Bonkad i Banjoland

Alla bilder tagna av Johan Karlsson & Andreas Nyström

Dagen började bra med en extra timme i slafen, grötfrukost med DN under tystnad +ANNAT…

Sa adjö till lilla familjen och hoppade på cyclocrossen och begav mig mot Södra Station. Väl där satt Johan och fipplade med sin mobil och snart ramlade Micke, Daniel, Vic, Markus (tror jag han hette), Andreas och en kille jag inte kommer ihåg namnet på. Väl på tåget såg vi Kaj med. Trevligt med lite sällskap.. Nio var vi som lämnade Rivendell på väg mot Mordor. Jag var Gimli, ni vet dvärgen som har problem ett hänga med i alvernas, människornas, hobernas och Gandalfs tempo.

På väg ut från Nynäshamn vurpade Andreas och någon mer tror jag i en rondell med ett svullet knä som resultat, något som inte hindrade honom från att köra ifrån mig. Han var nog Legolas, ni vet alven…

Vi körde den nu ganska vanliga sträckan på Tour De Retard och tempot var rätt bra. Viktor som var lite krasslig höll ett bra tempo där framme. Hade han varit frisk hade jag väl hoppat in hos någon bonde i Segersäng och snott en hagelbrakare för att göra processen kort med någon (antagligen mig själv).

I hissen på väg upp efter cykeltvätten

Jag vet inte exakt när det hände men efter en 30km började mina ben att protestera lite… Jag kollade runt om det fanns en gråterska att hyra men hittade ingen så jag valde alternativ nummer två, tugga styrlinda och hålla käft. Och så fortsatte det. Det funkade hyfsat bra på de platta partierna men så fort det gick uppför så tokdog jag. Micke var schysst och höll mig sällskap i hela Tyresta typ. Han är en riktig vän han.

Återvann lite heder innan Tungelsta genom att hoja genom det nu helt igenlerade och igenblöta partiet innan grustaget där alla tuffare valde att börja gå istället för att bara trampa på.

Bildbeviset

Det positiva är ju att turen som faktiskt brukar ta 5 timmar i rulltid på lättrullade och torra grusvägar tog 4½ timme på trögrullade och blöta grusvägar. Kan ju kanske vara en anledning till varför det blev jobbigt. Och för Fredde som gillar pulskurvor presenterar jag dagens skörd.

6 svar till “Bonkad i Banjoland”

  1. Det var ju meningen att det skulle bli en trevlig tur. Det var bara mina ben som satte stopp för det.

    Aha, var det höften? Vete tusan om det är bättre eller sämre än knät? Kan tänka mig att du har grymt ont nu när du har stelnat till lite..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s