Kraschad hylsnyckel + ANNAT

Fick (som vanligt) ett fall av impuls att göra något åt det konstanta klingandet i ramen i på tisdagens cx träning med Valhall.
Till skillnad från de flesta jag känner är jag uppenbarligen för klen för att orka köra på stora klingan med ett ytterst irriterande klingljud som följd när kedjan slår i kedjesteget.

Lösningen (om man vill köpa saker) om man vill vara lite mer rejsig (what’s the point) är att köra singelklinga fram så det var jag ju tvungen att testa. Enligt vissa går det inte ens att vinna tävlingar med dubbelklinga, ett problem jag dock aldrig kommer få vara i närheten av.

Efter att ha pratat med lite Fredrich så visade det sig att CykelCity typ hade allt hemma för detta lilla hemmabygge. Klingan fanns dock inte men skulle visa sig komma till butiken redan i förmiddags efter något telefonsamtal.

Eftersom mitt vevlager har knakat i ett års tid nu valde jag att byta det när jag ändå skulle riva allt, vilket resulterade i att hylsnyckelskaftet pajade så vevarmarna sitter sådär för tillfället. Tur att Frasse finns och kommer förbi med ett nytt redan ikväll.

Tråkigt mycket snabbare jag kommer bli nu när;

  1.  Jag inte kan köra lättare än 40/28 jämfört med 34/28 tidigare.
  2. Cykeln är lättad minst ett par kilon.

Däremot så kunde jag inte väga åbäket eftersom Magnus inte har bemödat sig med att lämna tillbaks vågen han lånade för typ ett år sen.. Jävla söderpack!! Uppskattar dock vikten till 5kg +/- några kilon.

Och ja, bashen är lite stor. Det blir så när man har klena ben och inte vågar beställa en 42T klinga. Tyvärr så är cykeln ändå misslyckad då jag, liksom Tille + ANDRA kör med för breda däck (och kanttråd). Som tur är ska jag inte försöka mig på att tävlingsfuska i helgen.

Och ja, jag har inte tvättat cykeln på ett halvår.

Annonser

Ett svar till “Kraschad hylsnyckel + ANNAT”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s