Cykeltrender 2012


Sitter på en kyrkotrappa i hörnet East 55 St och Lexington Av och sippar på en tall, double skinny latte från Starbucks och tänkte dela med mig av de cykeltrender vi kommer se i vår hemma i Sverige.
Sverige ligger nog rätt långt framme när det kommer till trender. Även fast vi är ett litet land ligger vi långt framme i IT, musik med mera men jag börjar tro att vi är alldeles för långt efter USA, där det faktiskt händer först.


Den starkaste trenden här är att cykla elcykel, man ser dessa överallt och är man kines och cyklar finns det uppenbarligen inga alternativ.


Den näst starkaste trenden är att köra med cykelkorg. I Sverige kör man bara med cykelkorg om man är en dam på 50 vårar eller hipster, men här har typ alla cykelkorgar. Förutom de eldrivna kineserna då.


Den sista trenden är att cykeln man hojar på ska se ut som skit, gärna helt täckt i eltejp.


Singelspeeds är vanligare än fixies kan man väl oxå nämna.
Så Lattegubben tror att vi kommer se en drös kineser på elcyklar, korgar på var och varannan cykel och alla cyklar kommer se ut som skräp. Det mina vänner är vad 2012 har i sitt cykelsköte för Stockholm ty fixiens storhetstid har passerat.

– Posted using BlogPress from my iPhone

10 svar till “Cykeltrender 2012”

 1. Nja.. Man kan ju göra dom snygga men det är inte längre rätt. En till trend är tydligen att röka braj för det luktar Rock 'n Roll tobak överallt.

  Min fixi ska lämnas in till någon som kan blästra den och sen måla den mattsvart. Alla tips tas emot med värme!

  Gilla

 2. Johan, även om du är känd för att köpa nya hojar nästan lika ofta som du byter kalsingar så borde du veta att trender inte har ett dugg med cykling att göra. Man skaffar sig den hoj man behöver med avseende på hur man tänker använda den och vad man har råd med.

  Gilla

 3. Empirisk forskning ger vid handen att andelen elassisterade cyklar i morgonrusningen i trakterna av Östermalm/Norrmalm är omkring 7-8%.

  Andelen Bullits med elmotor är runt 70-80%, hur är det med elmessengers i N.Y?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s