Dagens I-landsproblem

Har väl funderat ett tag nu men har svårt att bestämma mig. Ska kolla med Patrik och David om man kan låna ett par hojar för utvärdering under hösten.
Den stora frågan är ju först och främst HT eller FS. HT bjuder ju på en mer aktiv cykling vilket jag gillar medan en FS ser till att man mer sitter ner och hojar. Kanske Brainfunktionen gör en FS mer lik en HT? För långturer känns en FS mer rätt men de turerna står kanske för 5% av mina stigturer.

Alternativ 1.
Specialized Epic Comp Carbon 29er. Kommer vara orange/vit 2012 och kommer kosta 33.000:- utan min enorma rabatt. Framtriangel i kolfiber samt Braindämpare bak med en Rebagaffel fram.

Alternativ 2.
Specialized Stumpjumper Expert 29er. Okänd färg 2012, kostar 33.000:- nu så jag uppskattar att den kommer hamna under 30′ strecket för 2012 års modell. Braingaffel och kolfiberram.

Alternativ 3.
Singular Swift. Samma färg nu som sen, kostar 0:- men väger bly. Stålram med EBB, Recongaffel utan floodgate och kommer som singlespeed eller 1×5.

Som sagt så måste jag nog hoja några gånger och utvärdera läget. Då kan jag ju passa på att spara ihop lite deg om det nu blir så att Singularen får flytta på sig efter nästan fyra års trogen tjänst.

8 svar till “Dagens I-landsproblem”

  1. Har faktiskt kollat mer och mer på en Stumpjumper, modellen utan Brain. Det är ju så svårt med sådana där recensioner då allt beror på om man har fått ett taskigt ex eller inte. Att hjulen är tunga vet jag men det ser jag inte som ett problem, det kostar inte en förmögenhet att bygga nya så det känns ok.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s