Magnus episka lidande…

Magnus, Björn och jag skulle köra en liten grustur, den vanliga, från Nynäshamn och sen hem idag.

Jag rullade ner till Södra Station där Magnus stod och fipplade med mobilen och snart så kom hedersknyffeln Fredde förbi med den kamerahållare han hade beställt till mig på dealextreme och som skulle visa sig funka alldeles ypperligt. Film kommer senare, såvida den inte blev alltför skakig… Björn däremot sågs inte till och när tåget rullade in så klev vi på, lite sådär halvsnopna… Var hade han tagit vägen??
Efter ca tre minuter ringer mobilen… Det var viss Björn som ringde och som undrade var vi var… Han satt i vagnen framför oss och lika lite som vi hade sett honom hade han sett oss.. Åldern börjar ta ut sin rätt antar jag..

Tåga tåga tåga ner till Nynäs, svänga in på macken och ner med en köttbullemacka samt en Pucko i ryggfickan och sen vidare.. Gårdagens söndagsrunda där Vic och Tille hetsade mig till uppbrända ben kändes redan i Nynäs.. Bra Johan!!

Lite grusväg i hyfsat tempo i bra temperatur och utan en gassande sol.. Mumma… Puuuunka!! ylar Magnus och vi stannar till, twittrar lite med hånande kommentarer och hojar vidare… Fem minuter senare inser Magnus att han kanske skulle ha lite mer luft i slangen och som tur är kommer han på det bredvid jordens smultronställe. En liter mjölk och en skål så hade jag stannat kvar…

Snabbfika på Körunda GK. Magnus och jag tog dagens tips, kaffe och bulle för 35:- och Björn slog till på en Latte.

Vi lyckas väl hoja en timma till.. Köttbullemackan sköljes ner tillsammans med Puckon söder om Tungelsta på en grusväg. Lite asfalt och två skyltspurter som Björn mycket hedervärt tar. Passerar Fors GK och sen in på grusvägen vid golfbanan… När den sträckan är slut inser vi att Magnus inte är med.. Hoja tillbaks och någon km senare ser vi honom.. Punkan är lagad och vi åker vidare..

Fortsätter vidare förbi Dalarövägen, in vid skjutbanan och vidare in på sprängstenspartiet.. Det rullar på bra och efter bommen som vi hoppar över i sann cx anda så skjuter Magnus kedjan… Inget kedjelås eller nit men väl en kedjebrytare. Björn visar sina MacGyver takter och räddar upp situationen..

Till höger på Åvavägen som nu är asfalterad.. Trevligt!! Puuuunka!! ylar Magnus… Björn skickar över en DH slang och dagens punkaskörd är över..

Mmmm, underbara Tyresta klaras av utan några debacler men när Magnus ska ställa sig upp i en av Vissvassvägens backar smäller det till och växelörat går rakt av.. Det märker naturligtvis inte Björn och jag eftersom vi stack i förväg… Efter några minuter vänder vi dock om och möter Magnus med sin lilla lyxhoj… Björn visar än en gång rediga karlakarl takter och singlifierar Magnus hoj.. Nu kan väl inget gå fel…

En minut senare stannar Magnus då kedjan har klättrat upp på kransen ovanför den som kedjan nyss låg på och är så spänd att man skulle kunna spela fiol på den.. Det händer väl en fem gånger och sen beslutar sig Magnus för att nu får det bära eller brista.. Det brister efter några minuter så vi turas om att dra Magnus genom den härliga skogen fram till asfalten… Där inser Björn att han är sen till Norrköping och måste rulla vidare…

Magnus bogseras den sista biten till Slöstan av mig så jag får dagens skörd av benträning, där vi tar farväl av varandra.

6 svar till “Magnus episka lidande…”

  1. Ni verkar haft en trevlig tur i ett sommar grönt banjo land.
    Men var är servicebilen när man behöver den?
    Bra kämpat Magnus!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s