Lilla varvet runt Mälaren

Magnus och jag hade bestämt oss för att köra de 22 milen runt Mälaren som en liten ”kännapå” tur inför sommarens Mälaren Runt på 33 mil. Vi är ju liksom inga randonörer så 22 mil är ingen barnlek för oss otränade gubbar.
Tille skulle haka på, bara jag ändrade titeln på tråden på happy, vilket jag naturligtvis gjorde… Alltid bra att ha med någon som kan hoja 22 mil sovandes.

När det närmade sig skulle helt plötsligt en hel drös med människor haka på, vilket bara var roligt så när vi möttes upp vid Cykelspecialisten var vi tio pers, plus Johnny som var ute på en blåställsrunda och vinkade hejdå.

Vi höll bra fart ner till Södertälje, dryga 31km/h inkl sträckan att ta sig genom de södra förorterna. Väl där fikade vi och jag passade på att säga hej till alla jag inte kände, typ de flesta.

På med lamporna för att fortsätta mot Strängnäs där mytis mötte upp med fräscha ben och ett löfte om lite vatten till dom som behövde. Själv hade jag druckit som ett bajenfyllo dricker kosken så jag passade drickan.

Nästa stopp var Statoil Enköping där det naturligtvis stod lite kidz med någon Caprice Classic från typ -78 och snackade oktan och raggartärningar, vilket tragiskt liv folk i småstäder lever.. Vi hade en fortsatt bra fart, dock inte tack vare mig utan farten stod personer om tille, skogling och Mattias för… Mattias var nog starkast av alla i natt, det gick liksom så lätt för honom, typ hela tiden..

Någonstans innan Bålsta började det ljusna, Tille lockade med en present i form av en mysig liten backe, vilken jag tog ståendes, förra året så åkte Markus Lindholm och praktiskt taget drog mig uppför. På Shell stod det några poliser och snackade med lite grabbar som typ såg ut att vara 13 år.. Sover man inte på natten när man är 13?!?!

Nu hade Mattias på sin fixie släppt. Han kände att han behövde hoja i ett jämnt tempo så han trampade på i sin egen takt. Han har kört 100 mil på den i ett sträck så att han skulle klara sig hem var vi alla hyfsat säkra på.
Nu började Magnus se rejält sliten ut men han trampade på utan att klaga. Den sista biten, när man börjar närma sig Sthlm är hyfsat dryg.. Nu hade skogling försvunnit för länge sen, Sia hade tydligen utlovat lite rajtan tajtan under täcket om han snittade 40km/h sista biten så han tog chansen. Rapport om det kan ni säkert se på http://skoglingsblogg.blogspot.com/ senare.

Efter en gruppbild på Tranebergsbron splittades klungan. Göran, Magnus och jag tog en välförtjänt frukost på Taxifiket på Tideliusgatan och sen var det nerförsbacke hela vägen hem.

Tack alla som hakade på och speciellt ni som tog vind mest hela tiden. Tille bör ju skaffa lite högre profil på sina hjul, nu låter det ju bara som en personbil när han kommer. Lite lastbilskänsla efterfrågas.

Bilderna har jag hänsynslöst stulit från Skogling.

Förresten, i morse stod vågen på 79.5kg
Annonser

13 svar till “Lilla varvet runt Mälaren”

 1. Förrsten blir jag lite stött av trashsnacket om Sveriges närmaste stad.
  Har man bara ätit bullar och rullkorv på statoil har man inte upplevt staden. Jag hade mina tonår i Enköping. Det var förvisso mkt epartraktorer och snus när jag tänker efter. 😉

  Gilla

 2. Hahaha… Det kändes verkligen som att komma till byhåla men dom grabbarna representerar säkert inte samhället över lag…

  För övrigt så tyckte jag att fikt hade en helt ok frukost med macka med falukorv och ägg och en kaffe till det. Kanske inte det mest flashiga men dom hade iaf öppet vid den tidpunkten.

  Gilla

 3. ”Nästa stopp var Statoil Enköping där det naturligtvis stod lite kidz med någon Caprice Classic från typ -78 och snackade oktan och raggartärningar, vilket tragiskt liv folk i småstäder lever.. ”

  Hahahahahah!!

  Tack för en rolig runda!

  //wei

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s