Pigga ben på en gammal gubbe

Stefan ”stizze” Jansson hade anordnat en liten mysig lördagstur för oss som gillar att mula i oss semlor.

Vi som drog iväg från Hammarbybacken var Viktor, Stefan, Johan, Per, Andreas, okänd och så jag då. Eftersom det har frusit på chansade vi på att börja turen över Erstaviks lugna grusvägar istället för Ältavägens vidriga cykelbanor, en chansning som visade sig vara ett genidrag.

Efter Erstavik körde vi ner mot Norrby via grustaget där vi passerade Daniel Rytz med kompis. När vi kom till Trångsund hade vi en liten överläggning och beslutade oss för att köra utmed Magelungen, något som funkade sådär. Det skakade galore och tydligen är det bara gångväg där, vilket några sura pensionärer påpekade. Varför är det bara sura pensionärer som påpekar sånt?

Efter ett par sura pensionärer mötte vi en jättetrevlig dam som skulle gå nerför en backe som bestod av blankis. Att låta henne halka ner där kändes inte som ett alternativ så jag bad henne ta tag i min arm så gick vi ner tillsammans.

Sen blev det lite cykelvägar förbi Fagersjö, genom Bandhagen, Enskede och sen utmed Nynäsvägen in till Södermalm där vi nådde dagens mål, konditori Bananza som i något semmeltest i SvD hade fått utmärkelsen Stockholms bästa semlor.

Om dom är bäst i Sthlm vet jag inte men visst var den god. Där tog alla naturligtvis upp sina mobiler och började twittra som galningar ty twittrar man inte har det inte skett.

Tack alla inblandade för en supertur. Alla bilder är tagna av Andreas Nyström och Johan utanefternamn.

http://connect.garmin.com:80/activity/embed/64543664

3 svar till “Pigga ben på en gammal gubbe”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s