Cykling 2010

2010…. För det första inser jag att det började som det slutade, med ett paket från Bike-Components. Första paketet innehöll saker till min ReignX och Fixin och det sista (som inte har kommit än) nya hjul till racern som kommer till butiken i februari.

Däremellan så hojade jag faktiskt lite, mer än någonsin innan, hurra för mig… Totalt blev det 550 mil fördelat på 375 timmar. Eftersom jag mest cyklar skog känns milen helt irrelevanta men jag hade ett mål på 365 timmar, vilket jag slog den 12:e december. Nästa år ska det bli 400 timmar.

Fanns det några höjdpunkter då? Ja faktiskt…..

 • Började hoja på riktigt med Atle.
 • Lilla varvet runt Mälaren där Skogling, Markus och Rippa drog mig runt och som såg till att jag cyklade längre än jag någonsin hade gjort, 21 mil i sträck. Störtlöjligt i jämförelse med exempelvis alla som tog sig runt 1001 Miglia Italia men vi är ju alla barn i början.
 • Alla tisdagsturer, speciellt förra vintern då stigarna hade blivit löjligt bra upptrampade så det kändes som en enda lång NS-bana i hela Hellas.
 • Testade utförsåkning i Flottsbro. Löjligt roligt och min ReignX räcker än så länge bra.
 • Att vi fann Ekofiket söder om Hellasgården ty fikat är ack så viktigt.
 • Nynäshamn – Hammarby som jag hojade i somras med Christopher och Magnus och i oktober med Tille och Johan. Samma sträcka men helt olika turer.
 • Söndagsturerna som jag började med den 19:e september för att runda av veckan och som har körts både solo och med vänner.
 • Att jag på riktigt började att köra racer. Svinkul ju.
 • Mölnbo – Södertälje med Bjarne. Varför gör man det inte oftare än en gång per år?
 • Gotland och speciellt kyrkspurterna med Andreas.

Jag avlade två nyårslöften inför 2010 som hade med cyklingen att göra:

 1. Att inte äta någon hamburgare på Max på tisdagarna efter cyklingen! Check! Åt en Falafelburgare en gång men den gillade jag inte sådär jättevärst.
 2. Att inte köpa någon ny cykel under 2010! Check! Beställde visserligen en Cannondale CAAD10 förra veckan men den kommer inte betalas eller finnas i min ägo på ett par månader så beställningen gills inte.

Det jag inte gillar är att jag inte åkte iväg på någon cykelresa men SSWC går ju på Irland i augusti så vem vet.. Fast en racerresa vore nog mulligare..

Jo, så här hojade jag idag på årets sista runda, nyårscrossen med en massa vänner.
http://connect.garmin.com:80/activity/embed/61241829

Gott Slut och ett Gott Nytt på er alla vänner där ute!!

8 svar till “Cykling 2010”

 1. Jag läste om caad10 i senaste kadens i helgen, den får verkligen ett sjukt bra betyg.. ”Minus: Hjulen lever inte upp till prestandan med resten av cykeln”, medans som i artikeln även nämner att hjulen matchar andra cyklar i samma prisklass.. 🙂 Låter som ett toppbetyg i mina öron, och med dina dura ace hjul kommer den där bli helt galet skön att trampa på!

  Gilla

 2. Hmmm, om löftet på hamburgare bara gällde 2010 är det väl dags att hämta igen det nu. tex kan du cykla förbi Crave Shack i NY:

  ”Ett par burgare ligger och fräser på stekhällen på Crave Shack. När de är klara klyvs en glaserad munk på mitten och hamburgaren, tillsammans med en tjock skiva ost och ett par kalkonbacon, kläms ihop mellan de sockriga munkskivorna med det obligatoriska hålet i mitten.” från SVD http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/mastodontburgare-pa-frammarsch_5846053.svd

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s