Jag vill ha mer hjul, ge mig mer hjul

Har av fåfänga valt att bygga om mina 29er hjul med andra, lite läckrare nav, Hope’s ProII Trial bak och vanliga fram i blått med silverfärgade ekrar och blå nipplar. Att hjulet säkert blir styvare etc med ett SS-nav känns irrelevant men att det blir snyggare är ju mer viktigt.

Som av en slump kollade jag in på Köp&Sälj på Happy igår kväll och fick syn på ett par helt nya DT X-470 fälgar för 29er. Och som av en ren händelse passade ERD måttet hyfsat bra, egentligen bättre eftersom alla kalkylatorer ville ha 293mm’s ekrar bak och höger fram med mina Mavicfälgar och med detta ERD ville dom ha 294mm, vilket ekrarna råkade vara.

Med en femhundring i handen tog jag mig till Finnboda och kom hem med ett par finfina fälgar, perfekta för mina nav och nipplar och någon timma senare var dom uppekrade, allt efter Sheldon Browns rekommendationer.

Ska till Johan H i morgon för uppspänning och justering men tänkte fixa till rundheten och centreringen idag men riktstället var utlånat så jag skippade det och valde att beställa de nya hjulen till min racer som kommer i februari istället.

Har kollat med folk jag känner, folk som jobbar på Kadens och som jobbar med Team CykelCity samt på RoadbikeReview och det verkar som att dessa hjul är hyfsat bombsäkra och med min nya vikt jag ska ha i vår kommer dom nog att bli toppen.

Nu är det bara de nya hjulen till min CX som fattas så är jag hjulklar inför nästa år. Och dom vet jag redan hur dom ska vara specade…

Sen kanske det blir lite tubisar men det tar jag sen i så fall.

4 svar till “Jag vill ha mer hjul, ge mig mer hjul”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s