Vintercykling i ett tomt Stockholm

Nu skulle jag kunna skriva ett inlägg om hur dåligt plogat det är på cykelbanorna, men hur kul skulle det vara?

Istället ska jag skriva hur kul det kan vara att hoja cyclocross med en snitthastighet av 13,7km/h på cykelbanorna. Skitkul men jobbigt! Då var det sagt!!

Kollade lite på twitter gällande intresset av att hoja ikväll, vilket minst sagt var lite svalt. Björn, Viktor och Tille yrade om att åka lagg och Magnus ville tydligen ta en promis istället så jag stack iväg en timma tidigare.

Väglaget ja, det var omväxlande. Ältavägen började bra ända tills en bit efter ekofiket då plogföraren tydligen bestämde sig för att vika av rakt ut i vägbanan och i nerförsbacken i Älta mot Preemmacken fick jag lov att ligga på lilla klingan fram och stora bak för att ens ta mig ner :o)

Belöningen kom efter Flatenbadet där det var typ 20cm pudersnö utan att någon hade gått där, bara att trampa och styra. Varför kan det inte vara så på cykelbanorna? Cykelbanan utmed Nynäsvägen var däremot allt annat än rolig men säkert bra i träningssynpunkt, dom som ska hoja där i morgon kommer bli loco..

Mötte max en handfull människor ute, ingen på cykel, vilket är förståeligt för det är ju bara idioter som hojar i det här väglaget.

Och när jag kom hem såg jag att Tille hade ringt mig tre gånger och textat mig om att hoja söndagsrunda… Vilken idiot jag är… Han och Viktor tog en annan runda via Erstavik och hade oförglömliga vintervägar till bords… Ironin och förnedringen är total! Fast jag fick säkert bättre träning! Kommer aldrig mer att sticka iväg innan 20.30 på söndagarna i framtiden.
http://connect.garmin.com:80/activity/embed/60132043

5 svar till “Vintercykling i ett tomt Stockholm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s