Rätt nöjd nu faktiskt

Tempen visade på -11 när jag klädde på mig. Tille hade käkat ett helt julbord själv och rullade runt hemma i Vasastan, Oskar bakade säkert något i sin Årstakvart, Magnus satt och lallade på tåget och Björn frös så jag trampade iväg lite sådär ensamt själv ikväll.

Insåg efter två minuter att det inte skulle bli några glasögon på idag på grund av all ånga från min heta och läckra kropp så vid Älta tittade jag konstant då jag knappt kunde blinka. Tog då ett snabbt beslut att köra en kortare runda så jag körde mot Flatenbadet, genom Sköndal innan jag körde under Nynäsvägen för att sen ta mig hemåt.

Temperaturen peakade någonstans runt -12,5° och det kändes. Jag frös inte men det var kallt.  Tårna var lite halvkalla även fast jag hade värmesulorna på max så hur man kan hoja 34 mil i denna kyla förstår jag faktiskt inte. Jag är definitivt för klen för det.

Vid Sockenvägen dog min gamla lampa, trist att man inte kan lita på den men skönt att jag har en ny och vid Globen flöt det omkring små isflak i flaskan som hade 50/50 med kallt och kokande vatten i sig när jag drog hemifrån.

Nåväl, för att hänvisa till rubriken så passerade jag idag mina 365 timmar som var årets cykelmål, ett mål som Tobbe kom på och som jag tyckte kändes rimligt för en gubbe med småbarn hemma och som vill göra lite andra saker med. Tack för tipset Tobbe!!

Följande var vad jag hade på mig för att hålla mig icke-frysande i -12,5° och i 90 minuter:

 • Yllestrumpor modell tjockare
 • Flossade benvärmare
 • Vinterknickers
 • Två tunnare ylleundertröjor
 • Handledsvärmare från Houdini
 • Fuskolle
 • Hjälmmössa
 • Vinterbyxor med vindskydd fram och fleece bak för att släppa ut svett
 • Vinterjacka med vindskydd fram och fleece bak för att släppa ut svett
 • Lobstervantar
 • Vinterskor med tjocka neoprenöverdrag
 • Värmesulor på full fräs

Skulle jag ha hojat i tre timmar skulle jag antagligen ha frusit ihjäl ändå.
http://connect.garmin.com:80/activity/embed/59543296

13 svar till “Rätt nöjd nu faktiskt”

 1. Härligt Johan! Klart att Du kan vara nöjd.

  Jag gjorde träningscomeback några år efter att jag hade lagt av med elitskidåkandet. 365 timmar för mig också. Jag körde sista timman på nyårsaftonens förmiddag.

  Gilla

 2. Med all rätta.
  Vi övergödda tröttmössor latade oss och du cyklade i kylan. Starkt!

  Jag ska på något magiskt sätt få till ytterligare 40 mil innan årets slut. Det blir nog kärvt.
  Tidsmässigt passerade jag 600 timmar på förra Monarkpasset, så där är jag ganska nöjd.

  Gilla

 3. 600 timmar är ju helt galet mycket :oD men 40 mil i den här kylan känns ju lite sådär. Fast hade du hängt med gubbarna runt hade du ju nästan varit hemma… Men kanske utan några tår då och det hade ju kunnat påverka din framtida cykling…

  Jocke, tackar! det känns faktiskt rätt bra. Ska väl stretcha det målet nästa år tänkte jag, kanske inte till 600 timmar men till 400.

  Gilla

 4. Tufft!
  Funkade cykeln som den skulle i minusgraderna?
  Jag har haft dåliga erfarenheter med nav och dämpare under -5. Tränar low-tech när denna vinter (skridskor, skidor).

  Gilla

 5. Jag har en Pearl Izumi Elite Thermal Barrier jacka och ett par Pearl Izumi Amfib Cyc Bib Tights.

  Tror egentligen inte att märket spelar någon roll utan mer att man hittar något som kan släppa ut eventuell svett bakåt.

  Gilla

 6. Det håller jag med om.
  Men det finns alldeles för många heltäta vintercykelkläder.

  Därför är det bra med konkreta tips.

  Tack!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s