Det blev blått

Efter att ha funderat på att bygga mig ett par lite roligare hjul till min Singular med vita nav/fälgar och någon eloxerad färg på nipplarna ett tag så gjorde jag en liten helomvändning idag.

Jag bytte utväxling till en lite lättare variant till förra tisdagen, något som blev ett fiasko så idag skulle jag byta tillbaks. Bytet tog väl en tre minuter och min vana trogen kände jag lite på axeln och visst satt den löst igen. Tokruttnade, drog fast den med hjälp av fingrarna och gick till datorn.

Jag lyckas på något sätt aldrig få till det där med Shimanonav och dess lagerspänning, till skillnad från exempelvis Rippa som lyckas med att hålla naven tajta i fem år. Jag kanske servar dom för ofta, eller så är jag bara värdelös. Nåväl, det är ett problem jag inte kommer att ha i framtiden. Nu har jag (snart) maskinlager på alla mina hjul. Kommer dock att behålla mina Mavic TN719 fälgar då jag gillar dom, dom är inte nämnvärt tyngre än de ZTR fälgarna jag kollade på tidigare (som för övrigt inte har några öljetter) och jag kommer kapa lite vikt genom nippelbytet från mässing till aluminium. Måste bara flörta lite med Fredde eller någon som vet hur man ska bete sig med alunipplar.

Blir nog tokbra det här, måste bara sälja av några av Mirjas skor!

10 svar till “Det blev blått”

 1. Tjena! Serva gör man i tennis! 🙂

  Du kan inte tänka dej röda? I så fall har DT en nippel som heter DT Pro lock, sexkantskalle och förapplicerad låsvätska. Man skulle kunna kalla den ”the Nipple” så trevlig är den. Finns även i svart. $4.20 för 10 och 0.36gr stycket.

  /Fredde

  Gilla

 2. Fast nu har jag beställt blå så dom får det bli.. Fast jag vet inte om man ska ha loctite i alunipplar, eftersom dom tydligen är mjukare och då kan man säkert dra sönder dom lättare….

  Dom där Pro Lock visste jag inte ens om.

  Gilla

 3. Just de där DT-nipplarna är ju låsvätskade från fabrik och känns lite skönt tröga att dra fast eftersom låsgeggan redan är torkad.

  Blaskar man på vanlig låsvätska typ ”Loctite blåa” blir det ju precis som du skriver snarare lättare att gänga (och dra för hårt).

  /Fredde

  Gilla

 4. Bra där Anders.. Ska nog kanske testa silvriga ekrar istället. Kollade på vita men dom kostar 4ggr mer än svarta så det skulle ju bli löjligt dyrt.

  Får ju åtta extra nipplar, borde räcka tycker jag. Nissen har byggt sina hjul med alunipplar och det gick hur bra som helst..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s