Atle och jag julstökar…. Eller nåt….

Nu när Mirja flög till Berlin för lite Kit Kat Club tänkte jag att Atle och jag skulle baka lite pepparkakor. Ni vet, vara sådär julpyssliga som bara grabbar kan vara…

Efter att ha kollat in Oskars blogg och provsmakat hans variant insåg jag att burken från Fredells á 12:- kanske inte var de bästa pepparkakorna som hade gjorts så när vi storhandlade köpte jag på mig kryddor till dess förbannelse och som jag aldrig kommer kunna göra slut.

Blandade ihop sakerna igår innan grabbarna kom över på middag, körde med degkrokar istället för assistent vilket gick super. Atle var måttligt intresserad och satt och lirade Angry Birds istället.

Slängde in korvarna i kylen och 18 timmar senare var dom ute igen. Frågade Atle om han skulle vara med men han bemödade sig inte ens med ett svar, kul unge!! Ska inte ungar bara älska julstök??

Skar upp dom (Oskars fiffiga recept betyder nämligen att man slipper allt kavla, göra figurer *45ggr) och la dom på plåten och sen in i ugnen på den utsatta värmen och vips så hade vi helt plötsligt en uppsättning härliga pepparkakor med en liten knäckig ton och med hackade mandlar i som lite extra krydda på moset.

Hur gick det med Atles engagemang då?? Jodå, han satt och kollade på våldsfilm i vardagsrummet medan jag stod i köket och gräddade för fulla muggar!!

– ”Dom luktade jätteunderbart” och ”den här kakan var underbar” blev i alla fall Atles betyg på dom och ungar ljuger ju som vi alla vet aldrig!!

Tack för ett toppenrecept Oskar, vill ni kolla hur man ska göra på riktigt rekommenderar jag er denna sida.

3 svar till “Atle och jag julstökar…. Eller nåt….”

  1. Bravo! Och det var just för att man inte gör av med kryddorna som min första uppmaning var att köpa nya.

    ”Från barn och fyllon får man höra sanningen”. Kul att det uppskattades.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s