CX i Kungsan och lite annat

Igår tänkte jag göra rent fälgsidorna på min CX efter förra helgens lertur och även justera om bromsarna lite så dom skulle ta lite bättre.

Tvättningen med Bräkleen och trasa gick strålande men när jag skulle torka av beläggen fram såg jag att dom hade någon vecka kvar att leva innan dom skulle börja slita på fälgsidorna. Väck med dom. 300:-

Tog bort bakhjulet och hörde ett litet knäpp, kollade närmare och såg att plastfästet för mina Biltemaskärmar gick av. Merde!!! Men man får ju det man betalar för. Lika bra att gå på tysk kvalitet istället. 350:-

Kom hem och monterade på skärmarna och insåg att dom var lite smalare än de gamla så mina Schwalbe Snow Stud á 42mm kommer inte att passa. Bara att surfa in på bike-components och lägga ett par Schwalbe Marathon Winter 35mm i varukorgen och klicka på beställnung knappen. 730:-

Man ska uppenbarligen inte tvätta sina hojar, kostar bara pengar! Däremot så dränkte jag sorgerna igår kväll på Oliver Twist i glada vänners lag. Snacka om att man är en turgubbe som har så många fantastiska vänner, inte bara dom jag umgicks med igår kväll eller träffade idag utan alla mina vänner, många jag har fått just på grund av cyklingen. I salute you!!

Nåväl, det är ju bara pengar som min gamle rika far brukar säga.

Atle och jag var inne i Kungsan idag och kollade på dagens cyclocrosstävling. Mirja hade en heldag med sina nära vänner i ”klipp och klistra” klubben så grabbarna gjorde stan (nåja, i alla fall Kungsträdgården med sorroundings) i solskenet.

Vi mötte upp Magnus, även han bakis idag, i Kungsträdgården och dagen blev något av ett mingelparty. Försökte att prata med Skogling, Axel, Stefan L, Lina, Kalle Bern, Stisse, Fredrich, Mårten Z, GurraG, Da Pef, Christopher och alla andra man kände samtidigt som jag skulle hålla koll på Atle, som för övrigt yrde omkring som en virvelvind med min iPhone och en nyinskaffad koskälleapp som han viftade med när hojarna susade förbi, CX är kul även för fyraåringar och svag som jag är så gick vi till BR Leksaker som belöning för fem timmars icke-gnäll. En Blixten McQueen bil blev resultatet av det besöket.

När spektaklet var över så gick vi till Bianchi Café för en macka, något som 200 andra människor också gjorde. Dom bjussade på kaffet idag fick jag glatt erfara och det var väl därför som det var så packat, snåla svin som var där för en gratiskaffe!!

Hoppas verkligen att stället kommer överleva, för även om cyklarna i montrarna mest är rekvisita ger dom en trevlig känsla i miljön för oss som är mer eller mindre intresserade av den ädla livsstilen cykling. Blev dock lite sugen på en Pista som stod i fönstret men vad ska jag då göra av min Langster? Kul med ett ställe där cyklister är extra välkomna och där man kan ta en espresso och kanske kolla på en bergsetapp av Girot nästa år…

CX tävlingen vanns för övrigt av Magnus Darvell. Ingen direkt överraskning. Lite extra kul att både Patrik och Fredrich gjorde så bra ifrån sig i sin klass! Insåg idag att om jag ska köra någon CX-tävling, om så bara på min nivå är ju tubhjul i högprofil ett måste så jag förvarnade Gurra om det och det var inga som helst problem att fixa till tyckte han. Bra att känna en gubbe som kan det där med att bygga hjul!

 

I morgon är det Hellas med lite andra gubbar som gäller och sen lite asfalt på kvällen. Vilket underbart cykelliv jag lever!!

9 svar till “CX i Kungsan och lite annat”

 1. Känner igen det där med nya pryl accelerationer. Rör man en grej, påverkar det tre andra grejer som också måste bytas.
  Synd att man inte fick tid över i helgen för cross vimmel.
  /N

  Gilla

 2. Det är verkligen Framsteg att kunna förstöra bilderna på ett hippt sätt för att maskera telefonernas ursäkt till kamera. 🙂

  Jag hänger på ikväll, har en Yorkshire-byggd lampa att prova skarpt.

  Gilla

 3. Kul Oskar.. Jag ska väl testa och se om min P7 funkar eller inte. Sist dog den i skogen men jag tror att batteriet dog. Däremot ska den börja blinka när batteriet är på upphällningen men det gjorde den inte. Slänger med en ficklampe P7 i bakfickan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s