Gubb-DH i Flottsbro

Ikväll var liftarna öppna i Flottsbro och alla skulle dit…. Nåja, Andreas, Johan H och jag i alla fall..

Jag som aldrig har åkt utför innan tyckte ju naturligtvis att det skulle bli spännande värre medan rävarna som hade kört innan fnös åt fallhöjden i Botkyrkas DH-pärla.

Börjar med att rulla lite lugnt.

När vi kom dit visade det sig att Micke Andersson hade hittat dit med sin Rocky Mountain med och lämnat Martina hemma med disken.

Johan i sista hoppet

Ner till liften och betala med en hundring och sen tokglo på alla som lyckades komma iväg med ankarliften. Som tur är var Steve (som jag hojade med igår) där och visade hur man skulle göra, efter det kändes just liftåkningen hyfsat lugn.

Tung gaffel, bara å köpe ny

Första åket skulle Micke visa någon stig som gick bakom berget, den började rätt brant men slutade lite väl platt, båååring!!

Klick klick klick….

Så vi körde DH-spåret resten av kvällen istället, vilket faktiskt var riktigt kul, lite väl stenigt i ett parti men det får man ju öva på. Självklart stod Lina mitt i smeten med och tyckte att livet var pest med en trasig bakdämpare på sin rigg (tufft ord jag har lärt mig).

Andreas

Steve däremot flög förbi när vi stod och tjabbade lite med fruarna (japp, Mirja och Madde med småtomtar var där med) och han verkade ju kunna det här med att cykla utför. Att han kunde det där med att hoja racer insåg jag redan igår..

Till och med jag lyckas flyga lite

I sista hoppet i det sista åket lyckades jag punka bakhjulet, snacka om timing… Det här kommer jag göra om, sanna mina ord!! Tyckte att min Reign-X funkade alldeles utmärkt så det här med en renodlad DH-hoj får vänta. Åtminstone ett tag.Mästercyklisten och tillika proffsfotografen Bjarne Nordberg har tagit bilderna.

6 svar till “Gubb-DH i Flottsbro”

  1. Satan i gatan vad skoj det är med DH! Kul att det finns åkning så nära oxå, även om det inte är i klass med Gesunda.

    Clownkläder? Edmonton Oilers matchtröja från -88!? : )

    Gilla

  2. Grymt besviken att jag inte köpte en annan tröja men är man snål så är man. Man får väl det man får för en hundring? Nu hoppas jag att Gesunda har öppet i oktober så man kan åka lite mer i större berg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s