Velour i Hellas

Jag hade en plan att köra skiten ur mina ben på grusvägar idag men lite migrän, pissig tidsplanering från min sida och något annat jag säkert kan skylla på gjorde den planen omöjlig.

Bear njuter av värmen

Däremot är ju gubbcykling bättre än ingen cykling alls så Bear, Göran, Magnus och jag bestämde oss för att ta en tur med fokus på fika på Hellasgården och ta bilder värda ett Pulitzerpris, jag brukar ju ligga i dom regionerna när det gäller att ta bilder.

Bear stajlar phett

Vid 10.30 anlände jag till Hammarbybackens fot och såg Bear ligga och lapa sol i slänten, såg ju inte helt fel ut. Göran anlände snart och Magnus ringde och sa att han just hade fått på pedalerna på sin 5-Spot, skulle möta honom i skogen.

Göran på en avstickare från Champs Elysses

Vi började med någon för mig icke namngiven stig upp till området ovanför stenbron och susade snart nerför branten där Magnus stod och såg ut som en vilsen fågel på sin fullgungare. Har man kört helstelt i ett år känns det lite halvgungigt med 140mm slag bak/fram.

Magnus på samma avstickare

Vi började med en variant på Champs Elysses som mynnade ut på Traktormakt. Därifrån körde vi Titanic och sen SKF innan vi fick vår efterlängtade fika i solen på Hellasgården. Magnus hade vid det här laget lämnat gruppen för att gå på lägenhetsvisning (hoppas han fann det han sökte).

Läcker gubbe på Titanic

Jag är ju en nybörjare när det kommer till att fika så jag körde en lax/philadelphiamacka och en mini toblerone till fikat, Oskar skrattar sig väl harmynt om han läser det här?

Mysgubbar i solen, notera Görans übersnugga tröja

Mätta och glada körde vi bort mot Gröna där det som vanligt efter badet blev lite pushbike innan vi glänste på långa spången och fortsatte förbi de två tornen.

Bear ser imponerande på vad man kan göra med en 29er….

Och beslutar sig för att göra som mästaren

Eftersom vi alla hittar halvtaskigt på A-Trail tyckte vi att det var ett bra val (den stigen blir bara bättre och bättre för varje gång man kör den, mumsfillibabba) där vi såg en jättestor fågel som tydligen var en ormvråk innan vi fortsatte tillbaks till gröna och Hellas halaste häll.

Ormvråk med sikte på gubbar

Efter lite överläggningar fortsatte vi på KGB där jag som vanligt irrade bort på slutet och sen Tresnåret där vi träffade ett äldre par som typ var världsmästare på svamp. Lyckans ostar!!

Bear lattjar i Sicklaskiftet

Turen avslutades med Den siste mohikanen där vi träffade på en snok som trodde den var en spottkobra innan den ringlade iväg.

Orm!

Tack grabbar för en superdag i skogen. Det blir inte mycket bättre än så här i sällskaps, eller väderväg!
http://connect.garmin.com:80/activity/embed/47653696

Annonser

5 svar till “Velour i Hellas”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s