Mölnbo – Södertälje, en bra avslutning på semestern

En sommar utan en tur på Sörmlandsleden från Mölnbo och norrut är liksom ingen riktig cykelsommar och efter att Bo, Erik och Adrian la upp en mullig ride report på happy så var det återigen dags att utforska denna pärla.

Förväntantsfullt framhjul

Eftersom Bjarne och jag har idag hade vår sista semesterdag för sommaren tvekade jag inte en sekund när han frågade om vi inte skulle ta oss ner söderöver för att cykla lite stig.

Mölnbo Station

Vi möttes upp på Stuvsta pendelstation och åkte pendeln långt från civilisationen. Väl vid Mölnbo tog det bara några minuter innan skylten med Etapp 12:1 visade sig och vi kunde äntligen få användning för våra överbyggda, heldämpade monster från Taiwan.

Välkomna storstadsbor

6,7″ i baken är ganska trevligt när man börjar bli gammal

Hur bra är inte det här?

Eftersom våra minnen tydligen inte är alltför bra så insåg vi snart att det var mer rötter än vi kom ihåg och ganska snart så flög Bjarne över styret i en nerförslöpa, något som snabbt kurerades med lite sårtvätt och plåster (note to self: besök ett apotek inom kort).Efter en okänt antal minuter kom vi fram till korsningen vid Etapp 12 och följde skylten mot Järna.

Vägval och dåligt utnyttjad slaglängd

Det går att cykla fel om man inte ser upp

Turen fortsatte med härlig blandning av singletrack, myspyshällar, många gruvor och en del bärande av hojar. Vid en liten tjärn svalkade vi skallarna och mättade det mest akuta sockerbehovet.

Paradiset på jorden

När vi väl började närma oss Järna för lite krubb började Bjarne få lite krampkänningar och bonken började närma sig. Fram tills nu hade vi svettats som jag vet inte vad men mina ben var hyfsat fräscha. Luftfuktigheten gjorde nog sitt till så efter macka och fika hittade vi en mullig grusväg som vi tog till gamla vägen och som sen tog oss in till Södertälje.

Lax och Philadelphia mellan nyttiga bröd, fantan inte lika nyttig

Långloppsträning deluxe


http://connect.garmin.com:80/activity/embed/44336503

3 svar till “Mölnbo – Södertälje, en bra avslutning på semestern”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s