Nu är jag äntligen tuff

Igår ramlade beställningen från evanscycles in (förutom tublimmet såklart) och den efterlängtade kassetten fanns nu i mina händer men eftersom vi skulle bort på middag hos Rikard och Astrid fick arbetet vänta tills idag.

Efter att Atle och Mirja hade dragit iväg till Mirjas jobb hartschade jag dojorna och slängde på kassett, korkbelägg och de nya pedalerna. Jag har kört med Eggbeaters Quattro innan men ville testa ett par ”riktiga” racerpedaler för att se om det sista av domningarna i fossingarna kan försvinna. Och efter att jag hörde att tuffa grabbar som nypan och tille kör med Time fanns det egentligen bara ett val för mig, hoppas att dom blir bra.Jag måste nog revidera min uppskattning på vikten då jag tidigare har uppskattat vikten till 5kg plus/minus några kilon, den mer exakta vikten ligger nog på 4kg plus/minus några kilon.

Kul att korkbeläggen mot kolfiber nyper bättre än vanliga mot aluminium. Kan behövas på mallis då jag är rejält feg. Skönt att ha bra bromsar då!

Tjingeling.

11 svar till “Nu är jag äntligen tuff”

 1. Bruse, jag har ingen aning om vad den väger men den borde i alla fall vara under 8kg nu med dessa hjul. Kapade ca 600gr roterande vikt gentemot de andra hjulen/däcken.

  Magnus, hade först funderingar på att lacka den då jag inte gillar den där kolfiberfinishen men det blev för jobbigt och sen är det ju ett riktigt budgetbygge, har lagt ut ca 16 000:- inkl två hjulpar på den. Gruppen är Veloce, fick den hemskickad från merlin för 2 600:-, sjukt billigt.

  Gilla

 2. Snyggt (även om jag inte gillar celeste)! Grattis! 🙂 Nu kan du få bygga ihop min lyxplasthoj. 😉

  Har inte hängt med i svängarna, betyder det här att ditt nyårslöfte om inga cykelköp under 2010 har spruckit eller ej?

  Gilla

 3. Tobbe, färgen valde jag mest för att det irriterar en del människor. Har nya klibbor på gång med ett annat typsnitt och färg. Ska bara bestämma om jag ska färgmatcha fälgarna.

  Jag lovade att inte bygga någon ny cykel 2010 och jag (GurraG) har bara byggt ett par hjul än så länge…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s