Nynäs – Slöstan

Christopher, Magnus och jag fick för oss att köra Nynäshamn – Hammarby Sjöstad efter att jag skickade ut ett PM på Happy där de flesta hade något annat för sig. Det kan ju även bero på att jag tokglömde hela grejen och blev påmind i förrgår.

Molnigt i morse men det klarnade upp.

SL bygger mellan Västerhaninge och Nynäshamn så vid VH var det dags att byta till buss där vi mötte fredrikw, Kaijans polare med getskägget och någon annan från Hofvet som skulle svettoköra samma tur.

Magnus och Christopher är tokglada, fredrikw sitter och surar i baksätet.

Efter att ha pladdrat lite med hofvetgrabbarna rullade vi iväg.Magnus hade lånat ut sin CX till farsgubben så han tog racern med Continental 4-Season, något som funkade rätt bra med endast två punkor på hela turen. Tror inte att mina kolfiberhjul hade mått lika bra.

Bruse körde med sin GPS när vi körde retarden förra året och eftersom han är så snäll fick jag hans fil och tryckte in den i min Edge 500 och använde den som navigator, funkade super och kan rekommenderas.
Den här slingan som Tobbe Frost har letat upp är verkligen helt galet mullig men med facit på hand är den ju bra mycket trevligare med en CX med 20 växlar än en fixi. Det beror antagligen mest på att jag börjar bli gammal och trist.
Idag var det verkligen ett höjdarvädar att hoja i, lite mulet och runt 20 grader med uppsprickande molntäcken lite här och var. Att vinden var sydlig gjorde inget det heller. Inte alls!

Conti 4-Season 25mm’s funkar finfint. Nästan i alla fall!

Efter 4½ timme var vi framme vid Milspåret i Hellas och där passade Magnus på att punka en andra gång och min GPS la av. Jag hade 38% kvar av batteriet i Nynäs men tydligen drar den lite extra batteri när man kör efter en runda som är inlagd i enheten. Den började larma om låg batterispänning någon timme innan den dog vilket är helt ok. Hade jag hittat lite bättre sista biten hade jag kunnat skippa navigationen och då kanske den hade räckt hela vägen hem men fem rundor på en laddning känns helt ok.

Bara Sicklaskiftet kvar.

Vid kyrkan brände vi in i skogen och körde Sicklaskiftet hem. Har man kört grusväg så här långt kan man lika gärna ta sista biten med.

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=13784531&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Tack grabbar för en helt galet trevlig tur. Den här rundan kommer jag att försöka köra ett par gånger per år.
http://connect.garmin.com:80/activity/embed/42562422

9 svar till “Nynäs – Slöstan”

 1. Vackert Johan!
  Bruse hade jag på rulle, och tog hans mellan varven, med hovets lördagstur. Kul att känna igen ngn när man hakar på en ny tur.

  Synd med kort varsel, hade gärna kört sträckan…..TdF har ju en legendarisk sträckning…..

  //Axel

  Gilla

 2. Axel var trygg att ligga bakom, prajdvecka å allt. ;~)

  Johan, säg till nästa gång, jag hakar hemskt gärna på. Det är underbart fint utefter de vägarna, tror jag. Han aldrig se under TdR ;~)

  Gilla

 3. Fredde, jag gillar formfaktorn skarpt på min Edge 500. Sen räcker det för mig att kunna lägga in turer och köra efter dom. Vill man ha ANT kompatibla tillbehör funkar dom med men ska man ha karta är det nog Edge 705 som gäller fast den är ju riktigt blaffig i jämförelse.

  Vi såg ett gäng från hofvet (tror jag) som stod och latade sig vid Fors GK när vi blåste förbi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s