Tabatasliten med efterföljande värmebonk

Efter att ha vaknat alldeles för sent och fortfarande med träningsvärk efter måndagens tabata knäböjar valde jag att ta en tur på Ingarö, mest för att trampa ur benen lite istället för den längre tur förbi Grindsjön jag först hade planerat. Tempen på min nya Edge 500 visade 34° när jag lämnade Slöstaden men jag har ju än så länge inte blivit nämnvärt påverkad av värmen så det här skulle nog gå bra.

Tomma vägar efter Brunn.

Redan vid Nacka kyrka kände jag att benen var tokstumma och uppenbarligen inte helt ok efter måndagens träning och det tog dryga milen innan dom började att släppa loss lite och mjukna upp. Innan Gustavsberg svängde jag av mot Skevik för att få några extra kilometer i benen och blev där omkörd av några locals med en trimmad BMW M3 och som antagligen hade fylliga snusläppar. Dom verkade ju vara glada i alla fall och jag med.

Dubbelhaka på Ingarö.

Det här var ju premiärturen med min nya cykeldator/GPS, en Garmin Edge 500 jag köpte någorlunda impulsivt men som blev ett nödvändigt ont (yeah right) när USB porten på min eTrex la av förra veckan. Jag har inte lekt alltför mycket med den men lyckades i alla fall ställa in den efter konstens alla regler och lyckades även ändra datafälten till vad jag tror kommer bli bra och blir det inte bra får jag bara ändra dom. Klart är i alla fall att den har mer funktioner än vad jag någonsin kommer behöva.

Ett läckert skrev.

Väl ute vid Brunn hade jag satt i mig två flaskor vatten och hade en kvar innan jag skulle komma tillbaka. Jag hade haft motvind hela tiden och även fast det svalkar så tog det mer på krafterna än jag hade tänkt mig plus att man lätt glömmer bort att solen steker även fast man har vind.
1km innan Björkviks brygga var det dags att börja dra sig hemåt och med en lätt medvind i ryggen kom jag snabbt upp i närmare 40km/h på de tomma vägarna, en härlig känsla man inte får i skogen på samma sätt och efter ett tag var jag tillbaks i Brunn där jag fyllde på vatten, tog en snabb kopp kaffe och ett danskt marsipanbröd.

Skönt med lite svalka när man kommer ut på landet.

Nu började jag att känna mig sliten och benen började att bli stumma, det kändes som att jag inte fick nog med vätska i mig oavsett hur mycket jag drack och frågan är ju hur mycket man egentligen ska dricka? Skönt att det nu bara var några mil hem och medvind som vände vid Vikingshill så jag avslutade med en skön och uppfostrande motvind hem och var rätt spak när jag väl kom hem.

På väg hem just väster om Gustavsberg.

http://connect.garmin.com:80/activity/embed/40537822
Just det ja, jag glömde ju att twittra under rundan så jag vete tusan om den ens har ägt rum.

5 svar till “Tabatasliten med efterföljande värmebonk”

  1. Har du ställt in den på Danska? Sykling, på Norsk stavas det med två k(k)….Jaja 🙂
    Tog turen med hovet från V-haninge igår, träffade han Aderski och Stumpy från forumet och 4 andra. Totalt med matarsträckor blev det knappt 80 km så det var helt ok för en kvällstur, tempen var ju dessutom behagligare än för dig.

    Stå på!

    //Axel

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s