Bulor i brallorna runt Mälaren

När Patrik i tisdags kom med idén att köra flickvarvet (ca 20 mil) runt Mälaren natten mellan torsdag och fredag kunde jag ju inte säga nej, inte i det klientelet i all fall så igår klockan 21.00 möttes vi upp utanför Cykelspecialisten, Magnus (som skulle haka på till Södertälje), Markus, Rippa och Patrik och så jag då.

Patrik gav mig komplimanger och tyckte att jag såg ut som Tom Boonen, den killen vet hur man ska få grabbar att bli glada han.

Innan Skärholmen.

Vägen ner till Södertälje är verkligen nerför så därför höll vi bra fart hela vägen dit. Patrik var tvungen att lätta på blåsan vid Alby. Rippa visade att han börjar bli ett riktigt racersvetto, när ska han raka benen och bli ännu snabbare? Magnus och jag höll oss lite mer där bak så att säga. Planen var ju att ta mig runt. Patrik ryckte vid varje skylt och var glad som en liten pojke när han vann Södertälje.

Med åldern växer prostatan.

Efter att ha fikat i Södertälje drog vi mot Strängnäs. Patrik såg mest glad över att ha överlevt fikastoppet och inte dött i ett knivslagsmål alternativt en drive by shooting. Södertälje är verkligen södra sidans svar på Hässelby Villastad.

Ryckling.

Magnus körde tillbaka och vi fortsatte vår lilla resa. Efter en fem minuter körde vi förbi en skylt märkt Ronna och la i en tyngre växel och trampade på. Patrik ryckte vid några skyltar.

Nu hade klockan blivit efter 22.00 och man märkte rätt fort att trafiken blev glesare och när vi tände lamporna var det bara vi som susade fram på Gamla Strängnäsvägen i den tropiska värmen. Helt sjukt hur skönt det kan vara när man ligger i mörkret i en 38km/h och känner att vinden är ljummen. Fantastich! Även här ryckte Patrik vid lite skyltar.

Samlad klunga.

Innan Strängnäs var Rippa tvungen att pinka och Patrik fick något glansigt i blicken så med bulorna i brallan förevigade vi den stunden på ett fint sätt som bara killar kan.

Jag var fortfarande fräsch, killarna var ju riktiga gentlemän som lät mig ligga med i suset utan att ta alltför mycket vind och när vi hade tagit ett snabbt stopp i Strängnäs (Rippa mekade med dojorna) fortsatte vi RV 55 till Enköping där vi fyllde på lite vatten. Nu började jag känna mig lite mosig men nu var vi ju på väg hem, tjoho! Nu fick Rippa tydligen mer gubbsås i benen för nu började han att rycka vid skyltarna, något som Patrik naturligtvis hakade på.

De tre milen till Bålsta var riktigt jobbiga. En trist väg tillsammans med att benen nu började bli stumma fick mig att börja grina lite illa. Patrik började att gnälla på sin cykeldator och det piggade upp lite, i alla fall tillräckligt för att jag skulle ta mig levande till Shellmacken i Bålsta där Markus drog mig den sista biten. Rippa och Patrik tränade skyltspurter för fullt. När vi åkte in på macken hade jag cyklat 1km längre än jag någonsin hade gjort tidigare, kände mig lite lyckligare då faktiskt.

Bara dryga 50km kvar.

Efter att ha vinkat av Markus tog vi oss en välförtjänt fika på macken innan vi fortsatte. Nu hade det börjar ljusna men vägarna var fantastiskt tomma. Patrik började gnälla på att han var trött och var nu inte så sugen på att rycka vid skyltarna. Rippa trampade på som inget hade hänt!

Vägen till Barkarby där vi lämnade Patrik började bli riktigt jobbig och nu hade jag rejäla känningar i vänster knä men vi pinnade på.

Vid Brommaplan drog Rippa åt sitt håll och jag fortsatte in mot stan och vann varenda skylt. Äntligen fick jag visa att även jag kan!
Efter att ha klarat av Tranebergs, och Västerbron svängde jag in höger på Ringvägen och mötte Thomas (Little Stereo) av alla människor, 05.15! Vad är oddset på det? Jag var nog inte alltför trevlig men nu var jag rejält trött så jag tror att han hade förståelse för det.

Efter att ha hojat 7 timmar 15 minuter svängde jag in på Båtbyggargatan med en cykeldator som visade 21 mil, 9km och 690 meter från det jag åkte hemifrån igår kväll med en medelhastighet på 30,2km/h, något jag är mer än nöjd med, även fast jag mest låg på rullen.

Rundar nog av till 200km jämnt.

Tackar grabbar för en helt fantastisk tur!

15 svar till “Bulor i brallorna runt Mälaren”

 1. Ha ha !! Det var en fin runda. Rippa blev bara starkare och starkare.
  Den dag Han bestämmer sig för Zipp och sånt skit säger jag upp bekantskapen med honom. 😉

  Riktigt bra kört Johan !!

  Planen för idag är att bonka framför TdF.

  -Skogling

  Gilla

 2. Fett Johan, nu är du också en sån där randonörd eller vad det heter. Boonen förresten,, han knarkar ju av och till 🙂

  Själv somnade jag när du var på väg till Strängnäs och vaknade av lilljentan när du var i Enköping…typ….

  Starkt!

  //Axel

  Gilla

 3. Tjoho, vilken magisk natt det blev! Tropisk värme, mulliga vägar och kåta gubbar – snacka om bula i cykelbrallan!

  Markus och Skogling fullkomligt prenumererade på skyltarna – kanske man skulle skaffa sig en såndäringa snärtig plasthojpa i alla fall. Fast jag var rätt nöjd med att knipa bergspriset på slutet (vad den nu hette den där dryga slakmotan)

  Grymt starkt av dig Johan!!! Hade jag hållit sådant där tempo på min första 20-milare i vår hade jag garanterat dött bonk-döden innan halvvägs. Nu har du bara en 30milare kvar, och en 40, och en… 😉

  Gilla

 4. Starkt kört!

  Jag fick lite tidspanik när vi närmade oss Bålsta och skippade fikat. Jag var hemma i Kungsängen strax efter kvart över tre.

  Patrik var lite för snabb i accelerationerna på de flesta skyltarna, jag behöver lite längre spurter.

  Gilla

 5. Markus, du får kontakta Mark Renshaw så drar han upp farten lite innan skyltarna :oD

  Ännu en gång måste jag bocka och buga för sällskapet och hjälpen med att dra mig runt.

  Ställde om cykeldatorn idag med mig på, som tydligen är det rätta sättet, och insåg att jag kanske cyklade ca 3km kortare än jag trodde men det känns som det kvittar.

  Gilla

 6. På tal om bulor upptäckte jag idag en nackdel med racersmala däck. Det blir inte lika imponerande bula med racerslangar som när man stoppar ned ett par 40 mm reservslangar innanför lycran. 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s