Jag en bergsget?

I vintras fick jag för mig att jag vid den 1:a Juni skulle väga 85kg. Eftersom vi inte äger någon våg så vägde jag mig hos Angelica & Frasse och såg att den visade 93kg. Lite pondus ska väl en karl ha?

Jag började i alla fall att dra ner på fikabröd och dylikt i veckorna, tänka lite mer på vad jag åt och satte ett mål på 1 timmas cykling/löpning/gång per dag.

Vägde mig i våras då jag hade kommit ner till 87kg men sen tog det stopp, det gick bara inte att komma ner mer trodde jag och eftersom jag är lat och gillar käk nöjde jag mig med det.

Men jag fortsatte med käket och cyklingen och tydligen så hjälper det att öka dosen cykling för igår när vi var ute på Gudö tänkte jag väga mig för skojs skull och fick en mindre chock.

Nu har jag börjat snegla på sub 80 men det kan ju bli svårt, fika på lördagarna kommer jag inte att sluta med men om jag skärper mig lite mer i veckorna så kanske det kan gå, vem vet?

Förhoppningsvis kan jag hålla vikten, det borde ju löna sig i vår när jag ska till mallis med KBCK även fast jag inte kan haka på dom uppför.

Känner mig hur som helst fräschare i kroppen än jag har gjort de senaste 20 åren. Festligt att man vid 39 års ålder är i bättre form än när man var 20.

7 svar till “Jag en bergsget?”

 1. Bra jobbat!

  Håller med om att man blir bättre med åren. När jag var 20 var jag helt ur form, led av ansträningsastma och vägde nästan 90 kg. Nu pendlar vikten runt 75, i princip inga känningar av astma/allergier och jag tror aldrig jag varit i bättre form.

  Jag längtar redan efter backarna på Mallis!

  Gilla

 2. Ja det är ju riktigt kul att man som gammelgubbe är i hyfsad form. Nästa racerrunda kommer bli över 10 mil. Löjligt för en del men för mig blir det längre än jag i normala fall hojar. Det här med racer är ju helskoj!

  Gilla

 3. Fasen så starkt jobbat Johan! Grymt impad hur du både har diciplinen att hålla dig från mat och dessutom få till såväl arbete i massor, familj och cykling!

  Gilla

 4. Bra jobbat!

  Vi ses på Mallis då, jag och jansson99 bildar gruppfetto. Äter du upp dig igen kanske du får vara med oss, annars är det antingen toksvetto med tille eller taxi med Skogling. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s