Tisdag med vår i luften

Premiärcykling med kortärmat igår. Till skillnad från den där kvällen i Januari när vi var fyra tappra (korkade) själar på parkeringen och kvicksilvret visade -16° var det säkert en 30 personer som stod och hängde vid parkeringen när jag anslöt.
Tisdagsturerna har verkligen blivit ett signum för stigcyklingen söder om stan/i Hellas, bra jobbat Aron!

Christopher kämpar med en läckande bakdämpare som just kom tillbaks från service. Usch och fy” P” för den undermåliga servicen.


Med så många människor går det bara inte att cykla i en gemensam klunga i skogen så vi delade upp oss i tre grupper, snabba, snabbare och snabbast där jag tog hand om den snabba, Johnny den snabbare och Aron den snabbaste.

Fler heldämpade, och så Magnus som i ensamt majestät körde helstelt och oväxlat.

Min plan var att hinna ut till Area 51 då jag inte har hojat den sedan någon gång i höstas men ganska snart insåg jag att det tempo jag höll inte skulle kunna hålla ihop gruppen. Det tillsammans med lite många mekpauser gjorde att vi istället tog en liten kortare, men lika bra, tur genom Sicklaskiftet, Gröna en bit, Två tornen, snuddade Russian BBQ och sen tillbaks via Traktormakt.

Lite mer mekande. Den där CUBE Stereo går inte av för hackor.

Christopher var som vanligt min ”wing mate” och såg till att mina vårystra ben ibland fick hålla tillbaka lite, tackar för det!

Jag tror att Reignen nu börjar bli hyfsat inställd. 36/34 som lättaste räcker i de flesta fall men jag funderar på om jag ska sätta på reglaget för Flight Control så jag kan få ner slaglängden till 120mm fram, det är nästan helt omöjligt att klättra med 160mm fram. Slöade upp rebounden både fram och bak då det studsade lite väl mycket. När jag väl kom hem så justerade jag bottom-resistance skruven 1/4 varv då jag vill ha det plushigt men inte vill bottna. Men jag kommer nog att ha med mig både en 4mm’s insexa och gaffelpumpen några turer till. Aron pratade om att Linas kille Steve kanske kunde hjälpa mig, ska kolla med honom om han har lust att ge några bra råd. Den är inte så lätt att få till den där Fox DHX 5.0 Air dämparen.

Summan av kardemumman: Bara man vågar släppa på lite utför är det nästan bara att styra och hålla i sig så arbetar hojen sig över stock och sten. Funderar dock på en CB Joplin eller liknande så man kan få ner sadeln snabbt vid behov.

3 svar till “Tisdag med vår i luften”

 1. Ja, vad är det för korkade människor som cyklar på upptrampade snöstigar i -16?

  GravityDropper verkar förresten vara bättre skit än CB Joplin. Jag sneglade på sånt innan jag gjorde Det Rätta och köpte en 29er.

  Gilla

 2. Skön ny presentationsbild Johan, från lekparken. I den vinkeln snett bakifrån synns inte kaggen 😉

  30 pers en tisdag, dags att starta en förening och söka EU stöd!

  //Axel

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s