Rotmos med inslag av lera i solig vårskrud

Lördagen bjöd på ett härligt solsken, Erik hade uppmärksammat detta och bjöd in da gorillaz till en tur söderöver som skulle bjuda på både rötter i överflöd, kaffe inkl fika, solsken, lervälling och många glada miner.Posörhojen fick stå hemma, jag körde naturligtvis helstelt. Nästa gång blir det kanske något annat.Vi körde den klassiska Hellas – Handen (Sörmlandsleden 1 – 5 eller något liknande) och förväntningarna var stora på den sju man stora klungan och jag tror inte att någon blev besviken på varesig väder eller underlag, även fast sommarvärmen höll oss på halster.
Till skillnad från de inoljade landsvägsrävarna som kör samma typ av hojar så långt ögat kan nå bjuder stigcyklingen på en mer varierad utrustningsflora. Vårt lilla gäng innehöll en blandning av DH (Sunn Radical), AM (Santa Cruz Blur LT), Hellasvolvo (Commencal Meta 5.5), FS-SS (Salsa Dos Niner) samt helstela 29er’s (Singular Swift/Kona Unit/Retrotec Boe Edition) och alla passade stigarna lika bra.Fram till Uddby Gård var det mestadels torra stigar och ganska lättåkt. Efter Uddby kommer det ett parti med rotmattor deluxe och sen Ahab, som Rikard gled nerför så lätt med sin helstela 29er, respekt för det. Henrik fastnade någonstans på sitt första försök men flög sedan ner på det andra försöket. Bara för att visa hur man gör.I och med att benen blev tröttare blev även leran mer påtaglig vilket var riktigt skönt, stigarna visade att dom fortfarande härskar över den lilla människan, något som ändras i sommar när allt är krispigt torrt.När vi gled in på Haninge station kände i alla fall mina ben att det räckte för denna dag. 42km på 5,5 timmar är ju inget svettotempo direkt men varför ska man hålla sånt? Det kan ju dom som gillar grusvägar göra, här är det stök och bröt som gäller, capisce!!

Naturligtvis var det folk ute och filmade i solskenet. Som vanligt är det demonregissören som har varit framme och kvaliteten blir ju därefter.
http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=11196128&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Vill man se den i HD finns den här.

2 svar till “Rotmos med inslag av lera i solig vårskrud”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s