Plushig premiärtur

Igår fick min Reign X äntligen smaka på lite Hellasstigar. Jag hade haft funderingar på att ta ut den några veckor innan men ville helst inte halka omkring, vurpa och knäcka ramen på den första turen.

Igår var det fantastiskt torrt ute i skogarna så risken för att göra någon fjantig halkvurpa kändes minimal.

Uppslutningen igår var fantastisk, inte alls som den var i vintras när vi snittade ca 5.5 personer per tur och med temperaturer som värst på hela -16°. Vintercykling är förvisso trevligt men när våren kommer känner man sig som en kossa som blir utsläppt på grönbete för första gången på våren, det liksom spritter i benen, man råmar högt och spenarna svänger i vinden… Typ!

Jilster var tillbaks i stan efter sin sejour i Åre, Robban som pendlar mellan just Åre och Sthlm var med, Johnny med ny ryggsäck, Aron med lerinpackad hoj, Rickard med en härlig Kona Hei Hei i pure titanium samt jag med min Caprice Classic. Och solen sken!! Aron hedrade mig genom att leda oss till stigen med namnet ”biceps”. Det är ju inte alla som har fått en stigsnutt uppkallad efter sig i Hellas och jag måste säga att det gick helt ok där, lite tvekan som sig bör under den första turen med hojen men nästa gång är det nog bara att styra och trampa ”på det stället”.

Skillnaden mellan min Singular och denna kan enklast förklaras på följande sätt: Trampa, styra, andas.. Rötter, stenar, you name it… Bara att trampa och styra. Nästan lite löjligt enkelt men verkligen superskoj.

Att köra FS med 6.7″ (170mm) slag är inte roligare än en helstel 29er i Hellas. Det är inte ens roligare tvärtom, bara mer annorlunda och det var ju det som var huvudsyftet med hojen, att ha två cyklar som skiljer sig tillräckligt mycket för att upplevelsen ska bli helt annorlunda.
Sen att den nya hojen antagligen kommer vara funkis i Gesunda för mig är ju bara lite grädde på moset.

Summa summarum: I Hellas räcker det gott och väl med en oväxlad stålhoj med stora hjul, det bevisade Jilster än en gång igår, det går ju inte att hålla samma fart oavsett hur teknisk stigen är, men att ha två helt olika hojar tror jag kommer bli super för mig.

Andreas Nyström filmade lite under turen med, håll till godo.
http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=11100884&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Annonser

6 svar till “Plushig premiärtur”

  1. Man kanske skulle fixa iordning gungstolen och se hur den känns nu efter 5 månader på Bianchin. Inte fullt så gungig som din Reign iofs.
    Skall ”bara” köpa ett vevlager först.

    Gilla

  2. Tobbe, har redan tänkt på det men måste ju få med mig kameran en fin dag, kanske i helgen kanske….

    Klart du ska damma av Transan Oskar, helskoj att uppleva skillnaden mellan en helstel 29er och en svampig 26er :o) Du har inte Truvativvevar? Kanske har ett vevlager liggandes.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s